Головна / Новини / Різне / Українські фехтувальники не будуть змагатися зі спортсменами рф та рб!
Українські фехтувальники не будуть змагатися зі спортсменами рф та рб!

Сьогодні, 20 березня, в онлайн-форматі відбулося термінове засідання Президії Федерації фехтування України (ФФУ) в якому взяли участь Михайло Ілляшев, Сергій Міщенко, Наталія Конрад, Григорій Крісс, Ольга Харлан, Ярослав Гуріненко, Василь Гавадзин, Олексій Шаблій, Лариса Павленко, Владислав Бойков, Зоряна Семеряк, Дмитро Моргун, Сергій Горецький, Михайло Пантьо, Андрій Макарущенко, Олександр Васютін, Людмила Шкалікова, Сергій Комаров, Сергій Парамонов, Володимир Станкевич, Дмитро Рейзлін, Ганна Дмитренко, Олена Шевчук.

Головним питанням на порядку денному була участь національної збірної команди України в змаганнях FIE, до яких з другої половини квітня можливо будуть допущені російські та білоруські спортсмени.

Було прийнято рішення не тільки не виходити на двобої на змаганнях будь-яких рівнів з безпосередньо російськими та білоруськими спортсменами, а й нашим спортсменам, тренерам, суддям не брати участь у змаганнях, у яких братимуть участь російські або білоруські спортсмени з активним залученням до цього спортсменів інших країн.

Президією прийнято рішення створити робочу групу, яка визначить конкретний план та зміст активних дій українських спортсменів та тренерів на найближчих змаганнях, на яких буде здійснена спроба повернути російських та білоруських спортсменів.

Крім того, також були обговорені конкретні дії спрямовані на оскарження незаконного та ганебного рішення Конгресу Міжнародної федерації фехтування (FIE) від 10 березня 2023 року щодо повернення представників рф та рб до міжнародних змагань під егідою FIE.