Головна / Новини / Різне / Пішов з життя Юрій Семенюк
Пішов з життя Юрій Семенюк

2 березня перестало битися серце одного з найвидатніших тренерів України Юрія Тимофійовича Семенюка.

Юрій Тимофійович народився у 1941 році, зростав і робив перші кроки у фехтуванні у місті Баку. Став Майстром спорту. Після завершення Інституту фізичної культури ім. П.Ф. Лесгафта був направлений до Києва. Починав тренерську кар’єру у ДЮСШ «Динамо» разом з Семеном Яковичем Колчинським. У різні роки працював у Республіканській школі-інтернаті спортивного профілю, ДЮСШ ЦСК.

За високі досягнення у тренерській діяльності отримав звання Заслуженого тренера України.

Юрій Тимофійович підготував близько сотні майстрів спорту СРСР та України. Виховав велику кількість видатних спортсменів та справжніх фахівців фехтування, прищепив їм щиру любов до своєї справи.

Учні Юрія Тимофійовича і самі стали висококваліфікованими тренерами – Георгій Шахбазян, Михайло Подольський, Володимир Миронюк, Ігор Ганцевич, Володимир Станкевич.

Юрій Семенюк підготував Заслуженого майстра спорту України, призера чемпіонату світу Віталія Ошарова, готував до змагань Надію Казімірчук, брав участь у підготовці чемпіона світу Анатолія Герея, багатьох інших наших спортсменів високого класу.

Емігрував в Німеччину, де продовжував роботу тренером з фехтування.

Лише на півроку пережив Юрій Тимофійович свою дружину, також видатного українського тренера Ірину Тихомірову, яка пішла з життя 25 серпня 2022 року.

Федерація фехтування України висловлює щирі співчуття синам Юрія Тимофійовича  Олександру та Тимофію, рідним та близьким. Сумуємо разом з Вами…