Головна / Новини / Різне / Напередодні конгресу FIE Федерація фехтування України звернулася до національних федерацій-членів FIE, делегатів Конгресу із закликом в жодному разі не знімати заборону на участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях
Напередодні конгресу FIE Федерація фехтування України звернулася до національних федерацій-членів FIE, делегатів Конгресу із закликом в жодному разі не знімати заборону на участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях

Росія продовжує кровопролитну війну проти України. Щодня українські міста потерпають від російських атак ракетами, бомбами та дронами, внаслідок яких гинуть цивільні люди, нищівних руйнувань зазнає критична та спортивна інфраструктура. 179 українських спортсменів та тренерів вже загинули на фронті, захищаючи Україну. А ті, які намагаються у цих нелюдських умовах продовжувати працювати, знаходяться у постійній небезпеці.

Остання та одна з найжахливіших атак російських окупантів, яка сталася у середу, 23 листопада, занурила у пітьму українські міста, які вже потерпали від масових відключень електроенергії. Знайте, в ці секунди, коли ви вагаєтеся, чи продовжувати санкції проти представників країн-агресорів, український народ сидить у своїх домівках без світла, опалення та водопостачання. Все це не що інше, як геноцид народу України.

Разом з тим, російські й білоруські спортсмени наполягають на своєму праві безперешкодно брати участь у змаганнях – чи це відповідає принципу fair play, який є одним із засадничих для нашого виду спорту зокрема й олімпійського руху загалом?

Росія ніколи не дотримувалася гасла «Спорт поза політикою». Російський уряд використовує спорт як потужний інструмент пропаганди у своїй агресивній політиці.

Фехтувальник, Станіслав Поздняков – президент олімпійського комітету Росії наголошує, що для російських спортсменів честь воювати на війні проти України. Це неприпустимо і підриває всі олімпійські цінності.

Міжнародний олімпійський комітет від початку війни зайняв тверду позицію, ставши на захист ідеалів миру та гуманізму, і рекомендує не допускати російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. І треба діяти згідно з цими рекомендаціями.

Закликаємо Вас в жодному разі не знімати заборону на участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Заборона російським та білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях є демонстрація того, що весь цивілізований світ не приймає насильства, залишається вірним олімпійським ідеалам та виступає за мир.