Головна / Новини / Різне / Ксенія Пантелеєва: «Золоті ворота – це цінний досвід і спогади на все життя»
Ксенія Пантелеєва: «Золоті ворота – це цінний досвід і спогади на все життя»

Цього вікенду Київ після дев’ятирічної перерви знову приймав етап Кубку світу з фехтування на шпагах серед юніорок «The Golden Gate». Серед тих, хто спостерігав з трибун за молодим поколінням, вболівав і давав цінні підказки юним спортсменкам, була і бронзова медалістка чемпіонату світу в команді, учасниця двох Олімпіад (2012, 2016) досвідчена українська шпажистка Ксенія Пантелеєва.

Свого часу вона сама сходила на п’єдестал «The Golden Gate», на другу сходинку у 2012-му, на третю – у 2009-му. І була однією з тих, для кого київський турнір став справжніми «Золотими воротами» в професійне фехтування. Сьогодні Ксенія із задоволенням згадує той досвід.

– «Золоті ворота», можна сказати, були моїми улюбленими змаганнями на початку кар’єри. Виступати в рідних стінах за такої конкуренції, а наш турнір зазвичай збирав дуже сильний склад учасниць, це величезне задоволення і спогади на все життя. Він нічим не поступався, та й зараз не поступається, іншим етапам Кубку світу. Щобільше, завжди вирізнявся дуже класними призами.  

Окрім того, що це відбір до збірної, можливість довести своє право на участь в чемпіонатах світу і Європи, це ще й цінний досвід, який дуже необхідний у дорослому фехтуванні. Адже лише на доріжці в бойових умовах набувається впевненість, без якої неможливо досягнути успіху у спорті вищих досягнень. 

Взагалі нинішньому поколінню можна по-доброму позаздрити. Коли я фехтувала в юніорах, у нас не було такої кількості турнірів і фінансування, щоб їх відвідувати. Чудово, що наші юні спортсменки мають більше можливостей удосконалювати свою майстерність, це дозволить їм підійти до дорослого спорту більш підготовленими.