Головна / Новини / Різне / 🎌🤺🥉🇺🇦 Ігор Рейзлін – бронзовий призер Токіо-2020!!
🎌🤺🥉🇺🇦 Ігор Рейзлін – бронзовий призер Токіо-2020!!

У другий змагальний день на фехтувальну арену «Макухарі Мессе» вийшли троє українських шпажистів. І одному з них вдалося не лише пробитися в особистій першості до фінальної стадії, а й вибороти бронзу, яка стала першою олімпійською нагородою у чоловічому шпажному фехтуванні за часи незалежності України. Третя сходинка п’єдесталу пошани підкорилася 37-річному киянину Ігорю Рейзліну, для якого це був перший в кар’єрі виступ на Олімпіаді.   

Ігор Рейзлін підійшов до головного старту п’ятиріччя у статусі бронзового призера останнього чемпіонату світу і третього номера рейтингу FIE. Свій шлях до токійського п’єдесталу він розпочав з перемог над досвідченими і титулованими представниками Швейцарії – спочатку Беньяміном Штеффеном (15:11), а потім Максом Хайнцером. Програючи останньому 9:12, він завдав шість «чистих» уколів поспіль і вирвав путівку до чвертьфіналу (15:12).

Відзначимо, що Хайнцер зупинив в 1/16 іншого українця Романа Свічкаря (15:11). Попри поразку, Роман бився гідно, як і Богдан Нікішин у поєдинку проти незручного для себе суперника – китайського «ручечника» Лань Мінхао. Коли за 3.99 секунди до кінця за рівного рахунку йому в ближньому бою вдалося нанести укол, здавалося, справа зроблена, але, мабуть, учням Юга Обрі на цих Іграх щастить. Лань зрівняв рахунок і на пріоритеті переміг.

У чвертьфіналі на Ігоря Рейзліна чекала зустріч із головною на той момент сенсацією цього турніру 18-річним Мохамедом Ель-Сайєдом з Єгипту. Дворазовий бронзовий медаліст останнього юніорського чемпіонату світу в 1/16 змусив скласти зброю головного фаворита – олімпійського чемпіона в команді француза Янніка Бореля (15:11), а далі суперника нашого Богдана – Лань Мінхао (15:9). Проте у поєдинку досвід в особі Ігоря Рейзліна все ж взяв своє – 15:13.  

У півфіналі учню Дмитра Рейзліна, на жаль, не вдалося нав’язати свою боротьбу французу Ромену Каннону (10:15), який згодом, будучи лише 47-м номером світового рейтингу FIE, сенсаційно виборов золото Олімпіади. Але наш шпажист вирвав перемогу у напруженому поєдинку за третє місце в італійця Андреа Сантареллі.

Попри невдалий початок (1:4), Ігор зумів переломити хід зустрічі. У другій трихвилинці він наздогнав суперника (4:4) і далі бій йшов укол в укол, аж поки нашому спортсмену не вдалося заробити гандикап спочатку у два уколи(11:9), а потім і у чотири (14:10). Сантареллі відчайдушно намагався відігратися (14:12), але останнє слово залишилося за представником України (15:12).

Шпага чоловіча (особисті)Рапіра жіноча (особисті)
1. Ромен Каннон (Франція)1. Лі Кіфер (США)
2. Гергей Шіклоші (Угорщина)2. Інна Дєріглазова (ОКР)
3. Ігор Рейзлін (Україна)3. Ларіса Коробейнікова (ОКР)
19. Богдан Нікішин (Україна)
22. Роман Свічкар (Україна)