Головна / Новини / Різне / Не стало заслуженого тренера України Олександра Оболенського
Не стало заслуженого тренера України Олександра Оболенського

Федерація фехтування України із сумом повідомляє, що сьогодні, 13 серпня, раптово пішов з життя видатний тренер Олександр Леонідович Оболенський. Це велика втрата для всього українського спорту!

Олександр Леонідович все життя присвятив фехтуванню. У 1971 році здобув звання Майстра спорту. У 1974-му почав трудову тренерсько-викладацьку діяльність у СДЮШОР Київської міської ради “Динамо”. З 1982 по 1991 р. працював у Київській міській школі вищої спортивної майстерності. У 1991 р. за високі спортивні досягнення йому було присвоєно звання Заслуженого тренера України. З 1991 року по теперішній час працював вчителем з фехтування в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного.


За час роботи тренером підготував 37 майстрів спорту України, 2 МСМК, 1 ЗМС. Вся робота Оболенського О. Л. пов’язана з підготовкою спортсменів найвищого класу.


Впродовж трудової діяльності вихованці Олександра Леонідовича представляли збірну на Олімпійських іграх, неодноразово ставали чемпіонами та призерами чемпіонатів світу, Європи як серед юніорів, так і серед дорослих Найвідоміші серед них олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, призер чемпіонатів світу та Європи Володимир Калюжний, медалісти чемпіонату Європи Сергій Берко та Юлія Бакастова; володарі нагород європейських та світових першостей серед юніорів та кадетів Юрій Гурін, Валерія Чудікова, Олександр Каракай.

Олександр Леонідович був чудовим чоловіком, батьком, дідом.

Федерація фехтування України висловлює співчуття родині, колегам та близьким Олександра Леонідовича Оболенського.

Прощання із Оболенським Олександром Леонідовичем відбудеться 17.08 о 11.30 на Байковому кладовищі біля крематорію