Головна / Новини / Різне / Богдан Боговін: «Це чудова мотивація проявляти себе і на міжнародних змаганнях»
Богдан Боговін: «Це чудова мотивація проявляти себе і на міжнародних змаганнях»

Особисті змагання шаблістів на чемпіонаті України серед молоді другий рік поспіль завершилися перемогою миколаївського спортсмена Богдана Боговіна. Загалом це його третє золото на національній першості в категорії U-23. Вперше він виграв в 2021-му, але наступного року не зміг потрапити на п’єдестал, поступившись в 1/4 Василю Гумену (12:15). Про те, як склалася їхня зустріч цього разу і не тільки вихованець Анатолія Шлікаря розказав в коментарі пресслужбі ФФУ:

Про враження від чемпіонату України

Загалом турнір для мене пройшов чудово. Фізично сьогодні було не складно, адже ми готувалися весь сезон. Морально хотілося б краще. Адже коли починаєш програвати, важко зібратися аби вивести рахунок на переможний”.

Про те, що вже за вхід в 4 зустрівся з віцечемпіоном Європи в команді Василем Гуменом.

“Гумен виграв усі бої в групі, а я один програв – 4:5 киянину Олександру Григорчуку. Тому так склалося, що ми зустрілися вже у чвертьфіналі. Трішки складно було лише в психологічному плані. Я розумів, що він після травми і не може викластися на повну, як в позаминулому сезоні. Але не знав чого від нього очікувати. В принципі, бій склався добре для мене”.

Про дежавю на вирішальній стадії змагань

“За вхід в два я зустрівся з В’ячеславом Дзюбою. У нас в принципі з ним завжди важкі бої. Й останні рази він вигравав, але сьогодні перемогти вдалося мені. Цікаво, що і торік я фехтував з ним у півфіналі чемпіонату України серед молоді, і так само програвав до перерви. І фінал зі Станіславом Закутнім став повторенням торішнього. І рахунок плюс-мінус такий самий вийшов”.

Про найближчі плани

“Ця перемога чудово мотивація проявляти себе і на міжнародних змаганнях, попереду у нас Кубок світу в Мадриді, а потім чемпіонат Європи U-23 в Анталії”.