Головна / новини / змагання / ЕКУ Київ 2021: Рейзлін бере реванш і виграє турнір пам’яті Величка
ЕКУ Київ 2021: Рейзлін бере реванш і виграє турнір пам’яті Величка

3-4 березня у Києві на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» відбувся етап Кубку України з фехтування на шпагах пам’яті заслуженого тренера Ігоря Величка. У змаганнях взяли участь 114 спортсменів з восьми областей України, а також Ізраїлю, Азербайджану, Грузії, Казахстану й Узбекистану.

Чемпіоном турніру став дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу Ігор Рейзлін. Його шлях до першої сходинки п’єдесталу був не простим. В третьому поєдинку таблиці 32 він зазнав прикрої поразки від Руслана Гасанова з Азербайджану – 8:15. Проте, оскільки змагання проходили за системою з втішними боями (до двох поразок), отримав другий шанс і сповна ним скористався, спочатку перемігши Володимира Станкевича – 15:12, а потім взявши переконливий реванш у Гасанова -13:4.

4 березня 2021 року. Переможець та призери турніру пам’яті Величка

У півфіналі Рейзлін змусив скласти зброю чемпіона Азії (особисто) та триразового медаліста Азійських ігор (в команді) Ельміра Алімжанова з Казахстану – 15:12. Такий самий рахунок приніс Ігорю перемогу й у фіналі, де йому протистояв Анатолій Герей – 15:12. Цікаво, що ці ж два спортсмени розіграли золото попереднього турніру пам’яті Величка (2019). Проте тоді сильнішим виявився представник Закарпаття.

Компанію Алімжанову на третій сходинці п’єдесталу склав Григорій Бескін з Ізраїлю, який у своєму півфіналі одним уколом поступився Герею – 14:15.

Результати змагань: https://drive.google.com/file/d/1ctQi7k-KXOet664a_3baMaEyk4SX8L0m/view?fbclid=IwAR1TUr1BGfwf4kAaj7YF4SrwEKUuhX_uOlNIbHHpz63PXbnVNYu-bEzYn8k