Головна / Новини / Різне / Катерина ЧОРНІЙ: «НЕ ДУМАЮ, ЩО ВІД МЕНЕ ЧЕКАЛИ ТАКИХ РЕЗУЛЬТАТІВ»
Катерина ЧОРНІЙ: «НЕ ДУМАЮ, ЩО ВІД МЕНЕ ЧЕКАЛИ ТАКИХ РЕЗУЛЬТАТІВ»

До «золота» національної першості U-23, що проходила 11-13 червня у Києві, 19-річна столична шпажистка додала бронзову нагороду вже дорослого чемпіонату України. Своїми враженнями від виступу на цих турнірах, а також досвідом навчання та тренувань у США вона поділилася з пресслужбою НФФУ.

«Коли отримала спортивну стипендію в «Penn State University», то планувала прилітати сюди на змагання зі США. Але усі плани перекреслив коронавірус. Тож я майже рік не була в Україні. Так зараз літо, період відпочинку, але мені все одно було цікаво подивитися, в якій формі перебувають наші дівчата. І я вирішила спробувати свої сили. Спробувала і спочатку виграла U-23, а зараз стала третьою на дорослому чемпіонаті України (Посміхається).

Розпачала олімпійку з достатньо впевнених перемог над Ксенією Макарущенко (15:7) та Анастасією Самко (15:8). Найважчим для мене був бій за вихід у четвірку проти Юлії Свистіль, який завершився з рахунком 15:12. Ну а далі я зустрілася з майбутньою чемпіонкою Ксенією Пантелеєвою. Гадаю, якби не втома, то змогла б краще з нею відфехтувати, а, можливо, навіть поборолася б за перемогу.

Не думаю, що від мене чекали таких результатів, адже рік мене ніхто не бачив на доріжці.  Я й сама не ставила перед собою якихось великих завдань на цих турнірах, підготовка до них йшла в упевненому середньому темпі. Мені просто хотілося показати своє фехтування і оцінити його у порівнянні з іншими спортсменками. У США я продовжую тренуватися по три години на день. Так, там дещо інший підхід, і, напевно, це позначається на моїх діях. Окрім того я беру участь в університетських змаганнях. Чи не важко поєднувати спорт і навчання? Ні. Просто багато тренуєшся і багато вчишся, я вже звикла. (Сміється)»