Головна / Новини / Різне / Ксенія Пантелеєва: «УСІМ СЕРЦЕМ ВБОЛІВАТИМУ ЗА НАШИХ У ТОКІО»
Ксенія Пантелеєва: «УСІМ СЕРЦЕМ ВБОЛІВАТИМУ ЗА НАШИХ У ТОКІО»

27-річна львівська шпажистка прокоментувала свій переможний виступ на чемпіонаті України у Києві, поділилася найближчими планами, а також розповіла, як підтримуватиме колег по збірній на Олімпіаді.

«Для мене це не перше «золото» на чемпіонатах України. Особливо запам’яталася мені перемога, яку я здобула на національній першості перед Олімпіадою у Ріо-2016, тоді змагання проходили у моєму рідному Львові. Торік я посіла друге місце, поступившись у фіналі Владі Харьковій. Рада, що цього року змогла взяти реванш. (Посміхається).

В 1/8 я зустрілася з Яною Шемякіною. Розуміла, як потрібно будувати бій проти неї й обрана тактика принесла мені доволі впевнену перемогу.  У чвертьфіналі мені протистояла Анастасія Спас. Так, раніше вона займалася сучасним п’ятиборством, але зараз ми про це практично не згадуємо. Вона повноцінна фехтувальниця і на доріжці їй нічого не бракує. Достатньо сказати, що вона стала другою на нещодавньому турнірі Авербаха у Харкові. За вхід у двійку я боролася з Катериною Чорній. Хочу відзначити, що вона додала за останній рік, її дії стали більш різноманітними. Гадаю, вона по максимуму використовую досвід, який отримує, тренуючись і навчаючись у США.  

Найважчим, звичайно, був фінал проти Інни Бровко. Я поступилася їй на Турнірі найсильніших у лютому цього року в Києві. Плюс давалася взнаки втома, я дуже сильно виклалася фізично у попередніх поєдинках, але мені все ж вдалося зібратися з силами та перемогти!

Наприкінці цього тижня на нас чекає участь у клубному Кубку Європи в Італії. Потім буде невеличкий збір в Естонії. І на цьому для мене сезон можна вважати завершеним. Вдома біля екрана телевізору усім серцем вболіватиму за наших на Олімпіаді у Токіо. Дуже хочеться, щоб українські фехтувальники повернулися звідти з нагородами. Абсолютно впевнена, що це до снаги й нашим чоловікам-шпажистам, і Олені Кривицькій, і Ользі Харлан».