Головна / Новини / Різне / Поради, сувеніри й кілька уколів від Томаса Баха
Поради, сувеніри й кілька уколів від Томаса Баха

Президент МОК відвідав тренування українських фехтувальників у Конча-Заспі.

12 вересня у рамках дводенного робочого візиту в Україну президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відвідав Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа. Очільник олімпійського руху познайомився з ходом робіт щодо розширення інфраструктури бази, зокрема зведення нового спорткомплексу з залом для фехтування, яке, нагадаємо відбувається у рамках державної програми «Велике будівництво».

Під час візиту до Конча-Заспи Томас Бах разом з міністром молоді та спорту, президентом НФФУ Вадимом Гутцайтом та президентом НОК України Сергієм Бубкою завітали на тренування збірної України з фехтування на чолі з головним тренером Наталією Конрад. Зустрічали поважних гостей бронзовий призер Олімпіади у Токіо-2020 шпажист Ігор Рейзлін, віцечемпіонки Ріо-2016 у командній шаблі Аліна Комащук та Олена Вороніна, олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах Лондона-2012 Яна Шемякіна, яка приїхала на тренування з власною групою підтримки – чоловіком-тренером та донечками Серафімою та Дашею.    

Томас Бах попросив провідних українських фехтувальників поділитися враженнями від перших, так би мовити, ковідних, Олімпійських ігор у Токіо-2020. Поцікавившись їх планами на майбутнє і отримавши ствердну відповідь, щодо намірів продовжити виступи, як мінімум до Парижу-2024, Томас Бах з приємністю відзначив, що тривалість спортивної кар’єри фехтувальника порівняно з його часами значно виросла завдяки сучасному підходу до підготовки та дотриманню атлетами спортивного режиму.        

Честь обмінятися кількома уколами з Томасом Бахом, який нагадаємо є олімпійським чемпіоном у фехтуванні на рапірах в команді у Монреалі-1976, випала бронзовій медалістці юніорського чемпіонату світу-2021 Ользі Сопіт. Президент МОК зізнався, що вже кілька років не брав до рук зброю і що це йому потрібно брати уроки майстерності в молодого покоління, а не навпаки.

На згадку про зустріч із Томасом Бахом українські фехтувальники отримали сувеніри, а ще цінну пораду, де знаходити мотивацію для щоденних іноді дуже виснажливих тренувань. Завершився захід спільним фото.

«Я вдячний за запрошення і дуже задоволений своїм візитом в Україну, – підкреслив президент Томас Бах у розмові з представниками ЗМІ. – Вчора я мав унікальну можливість стати частиною урочистостей з нагоди святкування 30-річчя НОК України, а сьогодні у мене був шанс на власні очі побачити, як і де тренуються провідні українські спортсмени. Живе спілкування з людьми, які й уособлюють спорт в країні – за такі моменти я й люблю свою роботу».