Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ДЛ 2021 Київ: Золотий клас миколаївської рапіри
🏆🤺🇺🇦ДЛ 2021 Київ: Золотий клас миколаївської рапіри

Понад 180 учасників зібрав Всеукраїнський турнір з фехтування на рапірах – етап «Ліги Миронюка», що проходив 14-15 грудня у столичному спорткомплексі ЦСК ЗСУ. Впродовж двох днів хлопці та дівчата змагалися в особистій першості у трьох вікових категоріях (2007-08, 2009-10, 2011 р.н. і молодші). Найбільше нагород – 11, з них чотири золоті вибороли спортсмени Миколаєва. На одну медаль менше в представників столиці. По одному разу сходили на п’єдестал пошани рапіристи зі Львова, Чернівців та Кишинева.

Господарі доріжки святкували перемогу у двох вікових категоріях дівчат. Вікторія Нічик стала найсильнішою серед учасниць 2009-2010 р.н. Павла Злонікова виборола золото серед найстарших. Нічик спочатку виграла п’ять боїв у «пулі», а потім чотири в олімпійці, і зокрема фінальний проти Маргарити Самуряк з Миколаєва (15:13). Злонікова так само не знала поразок на попередньому етапі, і впевнено дійшла до поєдинку за золото, де змусила склати зброю киянку Аглаю Борисову (15:8). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили Олександра Вовченко з Кишинева та Вікторія Карпенко з Миколаєва. У віковій категорії 2009-2010 р.н. бронзовими медалістками стали столична рапіристка Марія Кадун та Валерія Шевченко з Миколаєва.

Серед наймолодших учасниць поза конкуренцією була миколаївська спортсменка Варвара Волкова. Вигравши усі шість боїв в групі, вона продовжила впевнено крокувати турнірною сіткою, не дозволивши жодній суперниці завдати понад чотири уколи, і зокрема у фіналі проти своєї землячки Іванни Грузевич (10:4). Третє місце тут посіли киянка Аліса Лавриненко та Марія Трав’янська з Миколаєва.

Серед хлопців усе золото поїхало до Миколаєва. А у категорії 2011 р.н. і молодші у фіналі зустрілися навіть два представники цього міста. Нагороду найвищого ґатунку отримав Даниїл Нирков, який переміг Олега Горбулінського (10:8). Бронзовими призерами тут стали киянин Давид Разумкін та Ігор Суворов з Чернівців, який відзначимо лише одним уколом поступився в 1/2 Горбулінському (9:10).

Змагання у категорії 2007-2008 р.н. завершилися перемогою Гліба Ткаченка. З однією поразкою в шести боях на груповому етапі, миколаївець стартував у турі прямого вибування під сьомим номером, виграв п’ять поєдинків, і зокрема за право стати чемпіоном в киянина Ігоря Чередніченка (15:13). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили киянин Іван Жигурський та львів’янин Михайло Броневицький.

Богдан Завальний виявився найсильнішим серед спортсменів 2009-2010 р.н. Вигравши шість з шести боїв у «пулі», миколаївський рапірист отримав другий номер при посіві олімпійки, де провів п’ять переможних поєдинків, зокрема фінальний проти киянина Марка Бєлого-Шемардіна (15:9). Третє місце тут посіли господар турніру Захар Краснопольський та Ростислав Романюк з Миколаєва.