Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 Київ: Інна Бровко здобуває золото Турніру найсильніших
🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 Київ: Інна Бровко здобуває золото Турніру найсильніших

25-26 грудня олімпійська база в Конча-Заспі приймала учасниць Всеукраїнських змагань найсильніших з фехтування на шпагах серед жінок. У заключному турнірі року взяли участь 44 спортсменки, найвправнішою серед них виявилася Інна Бровко. До другого місця в суботу 24-річна киянка додала перше сьогодні і святкувала перемогу у підсумку. Компанію на п’єдесталі учениці Ернеста Яцика склали ще дві представниці Києва. Срібло з сумою місць – 7 здобула Анна Деркач. Бронзовою призеркою стала Дар’я Варфоломеєва, яка набрала 8.

26 грудня 2021 року. Київ. Трійка призерів Турніру найсильніших в жіночій шпазі / Фото Ернест Яцик

У перший день змагання проходили з втішними боями, починаючи з Табло 32. Втім майбутній переможниці турніру другий шанс не знадобився, вона виграла спочатку шість боїв на попередньому етапі, а потім п’ять в олімпійці, найнапруженішим з яких судячи з рахунку став півфінальний проти львів’янки Юлії Свистіль (15:13). І лише одну суперницю Бровко здолати не змогла – Владу Харькову у головному поєдинку дня (6:15).

Сьогодні Бровко було не зупинити. Вона провела в олімпійці п’ять поєдинків, останні два з яких виграла одним уколом – 15:14: у фіналі в Анни Деркач, в 1/2 в Анастасії Спас. Перед цим Інна другий день поспіль змусила скласти зброю Юлію Свистіль (15:12), яка туром раніше, тобто в  1/8 зупинила переможну серію головної героїні першого дня змагань в Конча-Заспі Влади Харькової (15:13). 25-річна киянка, нагадаємо, виграла останні два старти на національному рівні – Кубок України й Турнір Авербаха.

Відзначимо, що у другий день змагання проводилися із виявленням усіх місць у Табло 16. Тож провівши ще три поєдинки, два з яких вигравши, Харькова фінішувала 11-ю, що в сумі з суботнім золотом принесло їй п’яте місце у підсумковій таблиці. Обійти її окрім Бровко зуміли Анна Деркач, з п’ятим місцем у перший день і сріблом у другий, Дар’я Варфоломеєва (3+5) та Юлія Свистіль (3+7).