Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 ЛЬВІВ: Клод Юнес – абсолютний чемпіон Турніру найсильніших
🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 ЛЬВІВ: Клод Юнес – абсолютний чемпіон Турніру найсильніших

23-24 грудня Львів приймав Всеукраїнські змагання найсильніших з фехтування на рапірах серед чоловіків, які зібрали 69 учасників на доріжках місцевого Палацу спорту «Динамо». Переможцем став господар турніру Клод Юнес, якому не було рівних ані в перший, ані в другий день змагань. Срібло з сумою місць сім в активі ще одного львів’янина Максима Гаравського. Одне очко програв останньому, і відтак отримав бронзу киянин Андрій Щерба.   

24 грудня 2021 року. Львів. Переможець та призери Турніру найсильніших з фехтування на рапірах серед чоловіків / Фото Сергій Гаравський

У перший день, коли змагання проходили за круговою системою, трійку найсильніших склали Юнес, Щерба, а також ще один місцевий спортсмен Даниїл Гойда. Проте вчора, коли боротьба вже йшла у турі прямого вибування з визначенням усіх місць у Табло 16, переможець жовтневого Кубка України, поступився Михайлу Гуріну (13:15) в 1/16. Щерба посів шосте місце, програвши одним уколом у чвертьфіналі 16-річному Єлізару Дидрі з Миколаєва (14:15). Втім, цього результату виявилося достатньо для того, що у підсумку вибороти бронзу.

Дирда ж на досягнутому не зупинився і в 1/2 здолав ще й опір Гаравського (15:11). Останній, маючи активі четвертий результат після першого дня змагань, вчора додав до нього третє місце, вигравши 15:5 в земляка Юрія Джуса. В сумі це забезпечило йому срібну нагороду.

Клод Юнес за два дні змагань зазнав лише однією поразки в групі, вчора жодних шансів він суперникам не давав. Шість перемог на попередньому етапі й п’ять в олімпійці, зокрема у фіналі проти Дирди (15:3).