Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ДЛ 2021 Київ: Три золота господарів доріжки на етапі «Дитячої ліги»
🏆🤺🇺🇦ДЛ 2021 Київ: Три золота господарів доріжки на етапі «Дитячої ліги»

Понад 100 учасників з Києва, Вишневого, Одеси, Миколаєва, Вінниці та Черкас зібрали Відкриті всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях – етап «Ліги Миронюка», що проходили 23-24 грудня у столичному спорткомплексі ЦСК ЗСУ. Впродовж двох днів юнаки та дівчата змагалися в особистій першості у трьох вікових категоріях (2007-08, 2009-10, 2011 р.н. і молодші). Найбільше нагород – 11, з них три золоті вибороли представники Києва. Дві медалі найвищого гатунку в активі одеситів, одна поїхала до Вишневого.

Золото Вишневому приніс, виступаючи серед учасників 2007-2008 р.н., Андрій Фещенко. Майбутній переможець виграв  усі шість боїв в групі, отримав перший номер в рейтингу і виграв три поєдинки на шляху до першої сходинки п’єдесталу, зокрема фінальний проти Даніїла Лавренюка з Черкас (15:11). Бронзу тут отримали киянин Андрій Завацький та ще один представник Вишневого Матвій Барабаш, які у своїх півфіналах поступилися Лавренюку (11:15) і Фещенку (5:15).

Чемпіоном серед наймолодших став Лев Войтко з Києва. Вигравши усі свої п’ять боїв на попередньому етапі, він під другим номером розпочав боротьбу у турі прямого вибування, де провів чотири поєдинки, зокрема фінальний проти першого номера посіву Максима Бочковського з Вінниці (10:4). Третю сходинку п’єдесталу у цій категорії розділили киянин Єгор Чорноіван (в 1/2 поступився Бочковскому 8:10) та вінничанин Владислав Матюшин (програв Войтко 1:10).

У віковій категорії 2009-2010 р.н. найсильнішим виявився Нікіта Обухов.  Одесит виграв усі чотири бої «в пулі», і під другим номером стартував в олімпійці, де записав на свій рахунок три перемоги, зокрема у поєдинку за золото, долю якого вирішив один укол,  проти лідера посіву киянина Михайла Бондаренка (12:11). Третє місце тут посіли ще один столичний шабліст Юрій Кулеша та Олександр Лях з Миколаєва, які у своїх півфіналах поступилися Бондаренку та Обухову з однаковим рахунком 9:12.

Друге золото Одесі принесла Анна Суворова, яка виступала серед учасниць 2009-2010 р.н. Перший номер в рейтингу за підсумками групового етапу і і три перемоги в олімпійці, зокрема фінальна проти киянки Олександри Коссе (12:3). Третю сходинку п’єдесталу тут посіли Дар’я Петрова з Миколаєва та вінничанка Властелина Молдаховська. Першу у двійку не пустила Суворова (3:12), другу – Коссе (8:12).

У решті двох категоріях у дівчат фінал вийшов київським. Серед наймолодших учасниць чемпіонкою стала Сабріна Алєксєєва, перемігши у поєдинку за золото Амелі Мурадян (10:5). Бронзовими медалістками тут стали вінничанки Мілана Лісниченко, яка поступилася в 1/2 Алєксєєвій (5:10) та Катерина Педорич (програла у своєму півфіналі Мурадян 3:10).  

Долю поєдинку за золото серед найстарших визначив один укол. Валерія Щепкіна поступилася Вікторії Галемській (14:15). Третє місце тут посіли Дар’я Науменко з Черкас та киянка Катерина Недопака, які у своїх півфіналах поступилися Галемській (10:15) та Щепкіній (13:15).