Головна / новини / змагання / 🏆🤺ВЗН 2021 Київ: Переможний хет-трик Ігоря Рейзліна
🏆🤺ВЗН 2021 Київ: Переможний хет-трик Ігоря Рейзліна

Майже 70 учасників зібрали Всеукраїнські змагання найсильніших з фехтування на шпагах серед чоловіків пам`яті заслуженого тренера України Сергія Вачкова, які проходили 23-24 грудня на олімпійській базі в Конча-Заспі. Окрім наших спортсменів у турнірі також взяли участь представники Грузії, Казахстану, Голландії, Індії та Нової Зеландії. Абсолютним чемпіоном змагань став бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо-2020 Ігор Рейзлін. Друге і третє місця за сумою двох днів посіли ще два киянина Нікіта Кошман та Руслан Тимошенко.

24 грудня 2021 року . Конча-Заспа. Трійка призерів Всеукраїнських змагань найсильніших / Фото НФФУ

У перший день змагання проходили з втішними боями, втім майбутньому переможцю другий шанс не знадобився. Він виграв усі шість боїв у групі і розпочав боротьбу в олімпійці з 1/16. Перших двох суперників досвідчений киянин переміг дуже впевнено: 15:8 з Володимиром Курганом, 15:7 з Романом Самойловим. Більше попотіти йому довелося у поєдинку за вхід у вісімку з віцечемпіоном Олімпійських ігор з сучасного п’ятиборства Павлом Тимощенком (15:12). Далі Рейзлін взяв гору над харків’янином Андрієм Деркачем (15:10) та представником столиці Яном Сичем (9:4), після чого у фіналі змусив скласти зброю Нікіту Кошмана (15:9). 

Відзначимо, що 19-річний киянин зумів повернутися у боротьбу за найвищі місця після поразки в 1/16 від земляка Максима Микитенка (13:15). У втішній сітці Кошман переміг львів`янина Влада Назаревича (15:6), Євгенія Горбачука з Харкова (15:8) та київського шпажиста Володимира Станкевича (15:13). Після цього у чвертьфіналі взяв гору над Русланом Тимошенком (15:8), а в 1/2 виявився сильнішим за закарпатця Артема Матевосова (15:9).

У  другий день змагань, які проходили з визначенням усіх місць у Табло 16, Кошман, перемігши в 1/8 одним уколом харківського шпажиста Дмитра Самойлова (9:8), а далі знову зустрівся з Тимошенком та Рейзліним. Але якщо першого він вдруге зумів перемогти (15:13), то другому все ж поступився (10:15).

Ігор, який того дня найкраще з усіх учасників відфехтував «пулю» і жодному супернику в олімпійці не дозволив завдати понад десять уколів, впевнено дійшов до фіналу, де з перевагою в один укол взяв гору над Володимиром Станкевичем. 26-річний киянин до фіналу дістався напряму без поразок. Проте тринадцяте місце, яке він посів у перший день змагань, не дозволило йому втрутитися у боротьбу зі підсумковий п’єдестал пошани. Там компанію Ігорю Рейзліну склали Нікіта Кошман, який до срібла у перший день додав бронзу у другий, перемігши харків’янина Богдана Свічкаря (15:6) та Руслан Тимошенко, в активі якого було сьоме  та шосте місця.   

Відзначимо, що трійка призерів отримала нагороди з рук Олімпійського чемпіона Токіо-1964, дворазового срібного призера Мехіко-1968 та бронзового медаліста Мюнхена-1972 Григорія Крісса, який сьогодні 24 грудня, святкував день народження, йому виповнився 81!