Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦КЧУ НЕТІШИН: Головкіна та Лукашенко – чемпіони України серед кадетів
🏆🤺🇺🇦КЧУ НЕТІШИН: Головкіна та Лукашенко – чемпіони України серед кадетів

68 учасників зібрав кадетський чемпіонат України з фехтування на шаблях, який проходив 18-19 грудня у місті Нетішин. Три з чотирьох золотих нагород вибороли представники столиці. Не вдалося їм стати першими лише у командних змаганнях дівчат, де перемогу святкували спортсменки з Миколаєва. Чемпіонами в особистій першості стали Софія Головкіна та Дарій Лукашенко.

18-19 грудня 2021 року. Нетішин. Медалістки кадетського чемпіонату України в особистій першості / Фото Вадим Байдаченко

Вихованка ДЮСШ «Армієць» Головкіна, вигравши п’ять з шести боїв у групі, отримала п’ятий номер в олімпійці, де за перші два поєдинки в сумі пропустила лише п’ять ударів. Більш серйозний опір зустріла майбутня переможниця від наступних двох суперниць –  киянки Ізабели Гросул та одеситки Валерії Моренець-Кубанської, обох перемогла з однаковим рахунком – 15:12. Долю золота визначив один удар, якого Головкіна завдала у фіналі Вікторії Коротченко з Миколаєва (15:14).

Третє місце з Моренець-Кубанською розділила ще одна миколаївська шаблістка Софія Полонка, яка у своєму півфіналі поступилася Коротченко (9:15).

Наступного дня Коротченко та Полонка разом з Владиславою Бабенко та Златою Бурбан зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу у командних змаганнях. «Миколаїв 1» на шляху до перемоги здолав «Нетішин 1» (45:17), «Одесу 1» (45:37) та «Київ 1» (45:37), кольори якого захищали і відтак стали срібними призерами Софія Головкіна, Ізабела Гросул, Катерина Недопака та Щепкіна Валерія.

Бронза у команди «Київ 2» (Вікторія Галемська, Марія Кочеткова, Ольга Нечай, Вероніка Іванова), яка поступившись в 1/2 першому складу столиці (30:45), у зустрічі за бронзу перемогла одеситок (45:41).

Майбутній чемпіон серед юнаків Дарій Лукашенко без поразок пройшов попередній груповий етап і під другим номером розпочав боротьбу у турі прямого вибування, де провів п’ять боїв. Чотири з них, зауважимо представник столиці виграв з однаковим рахунком 15:7, зокрема і півфінальний проти Станіслава Закутнього з Черкас. У поєдинку за золото Лукашенко взяв гору над господарем доріжки Дмитром Колобаєвим (15:9). Бронзу з Закутнім розділив киянин Роман Красновид, який в 1/2 поступився Колобаєву (12:15).

Наступного дня Красновид разом з Андрієм Завацьким, Олександром Семеновим та Андрієм Сластіним у складі «Київ 1», став чемпіоном у командній першості, перемігши в 1/2 господарів доріжки (45:40), а у фіналі представників Вишневого Матвія Барабаша, Савелія Грищенка,  Ігоря Олишевця та Андрія Фещенка (45:29). Бронзові нагороди, взявши гору у поєдинку за третє місце над шаблістами з Черкас (45:38), отримали нетішинці Єгор Жебель, Дмитро Загребельний, Дмитро Колобаєв, Іван Паламарчук.