Головна / новини / змагання / 🤺🏆ВТ 2021 Харків: Даніїл Мазур та Дмитро Микитенко – найкращі на Меморіалі Захарова
🤺🏆ВТ 2021 Харків: Даніїл Мазур та Дмитро Микитенко – найкращі на Меморіалі Захарова

17-18 грудня у харківському клубі «Уніфехт» шпажисти розіграли нагороди «Меморіалу заслуженого тренера України Олександра Захарова». Чемпіоном серед кадетів став хмельничанин Даніїл Мазур. Юніорські змагання виграв Дмитро Микитенко зі столичної ДЮСШ «Динамівець».

Даніїл Мазур під другим номером розпочав боротьбу в олімпійці. На шляху до першого місця хмельничанин провів шість боїв, два з яких виграв одним уколом (15:14), зокрема в 1/16 в Арсена Ткачука та в 1/2 в Максима Перчука. У фіналі майбутній переможець взяв гору над ще одним столичним шпажистом Максимом Микитенком (15:10).

Третю сходинку п’єдесталу з Перчуком розділив його земляк Дмитро Плаксін, який у своєму півфіналі поступився Максиму Микитенку (13:15).  

Наступного дня на доріжки «Уніфехту» вийшли юніори. Як і переможець серед кадетів Мазур, Дмитро Микитенко виграв усі шість боїв у групі. Отримавши четвертий номер при посіві олімпійки, вихованець столичної ДЮСШ «Динамівець» перші три поєдинки завершив з однаковим рахунком на свою користь – 15:6. У чвертьфіналі він змусив скласти зброю свого земляка Кирила Мукоїда (15:10), у півфіналі – Андрія Кузьму із Закарпаття (15:13), а у головному двобої дня взяв гору над господарем турніру Андрієм Опанасенком (15:13).

Бронзову нагороду разом з Кузьмою отримав киянин Владислав Бальбуза, який в 1/2 програв Опанасенку (11:15).