Головна / новини / змагання / 🤺🏆🥉ЮКС 2021 Ташкент: Бронзовий прорив Кошмана
🤺🏆🥉ЮКС 2021 Ташкент: Бронзовий прорив Кошмана

Слідом за рапіристами нагороди юніорського Кубка світу у столиці Узбекистану розіграли шпажисти. 10 грудня вони визначили найсильніших в особистих змаганнях, які на радість українських вболівальників завершилися третім місце Нікіти Кошмана, а 11 грудня відбулася командна першість, в якій наш бронзовий призер разом з Левом Корнієнком, Андрієм Опанасенком та Романом Самойловим замкнув Топ-5.

10 грудня 2021 року. Ташкент. Нікіта Кошман на п’єдесталі юніорського Кубка світу / Фото www.facebook.com/Fencing.uz/

Нікіта Кошман, слід відзначити є чинним чемпіоном України серед дорослих, і його вже звикли бачити на п’єдесталі національних змагань, але на міжнародному рівні так проявити себе йому вдалося вперше!

У Ташкенті 19-річний киянин виграв усі шість боїв у своїй групі й за підсумками попереднього раунду при посіві отримав №1, який дозволив йому стартувати в олімпійці одразу з 1/32. Нікіта впевнено виграв перші два поєдинки з однаковим рахунком 15:6 – у казахстанця Богдана Лукіна та Ізата Бообека Уулу з Киргизстана, після чого в 1/8 взяв гору над єгиптянином Махмудом Ельсайєдом (15:9), а в 1/4 – над тезкою з Казахстану Жулінським (15:8). Долю півфінального поєдинку визначив один укол, який, на жаль, залишився за росіянином Владіміром Толасовим (15:14).

За крок від п’єдесталу зупинився ще один український шпажист Лев Корнієно, який поступився у чвертьфіналі володарю другої бронзи Кіріллу Гурову з Росії (4:15).

У командному турнірі український квартет був сіяний шостим. В 1/8 наші хлопці без особливих проблем розібралися з суперниками з Киргизстану (45:28) і далі зустрілися з третім номером збірною Швейцарії. Після перших двох серій боїв Кошман і Ко лідирували (30:27), але заключна третя залишилася за суперниками (38:45). Далі наші шпажисти впевнено перемогли Узбекистан (45:34) і Казахстан (45:29) і посіли у підсумку п’яте місце.

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, чоловіки (особисті)Шпага, чоловіки (командні)
1. Мохамед Ельсайєд (Єгипет)
2. Владімір Толасов (Росія)
3. Нікіта Кошман (Україна)
3. Кірілл Гуров (Росія)
1. Єгипет
2. Росія
3. Швейцарія

…5. Лев Корнієнко (Україна)
…25. Антоніо Помченко (Україна)
…30. Владислав Назаревич (Україна)
…31. Роман Самойлов (Україна)
…37. Андрій Опанасенко (Україна)
…53. Дмитро Микитенко (Україна)
…57. Богдан Величко (Україна)
…59. Андрій Кузьма (Україна)
…5. Україна (Нікіта Кошман, Лев Корнієнко, Андрій Опанасенко, Роман Самойлов)