Головна / новини / змагання / 🤺🏆ЮКС 2021 Ташкент🇺🇿: Команда рапіристів в одному уколі від п’єдесталу
🤺🏆ЮКС 2021 Ташкент🇺🇿: Команда рапіристів в одному уколі від п’єдесталу

9-10 грудня у столиці Узбекистану рапіристи змагалися у рамках юніорського Кубка світу. У перший день були розіграні нагороди в особистій першості, а в другий – у командній, де на четвертому місці завершила боротьбу українська четвірка у складі Євгена Лазаренка, Микити Малиновського, Олега Кокоровця та Данііла Ткача. Останній напередодні отримав травму коліна і допомогти команді, на жаль, не зміг.

10 грудня 2021 року. Ташкент. Бій за третє місце між Україною та Узбекистаном / Фото https://www.facebook.com/Fencing.uz/

Наші спортсмени стартували втрьох під третім номером з більш ніж впевненої перемоги в 1/4 фіналу над ОАЕ (45:17). Після поразки у півфіналі від Польщі (25:45), українська команда у поєдинку за бронзу схрестила зброю з Узбекистаном. Перших чотирьох боїв наші рапіристи вели «+5» (20:15). Проте господарі доріжки зуміли перевернути рахунок і до заключного протистояння підійшли з перевагою у два уколи (36:38). Олег Кокоровець виграв свою дуель в Мухаммада Юсуфа Асранова (5:4). Проте для загальної перемоги цього виявилося замало (41:42).

В особистих змаганнях найкращий результат серед українців показав Євген Лазаренко, який посів 22-е місце. 18-річний киянин виграв чотири з шести боїв в групі, отримав 20-й номер у посіві та розпочав боротьбу у турі прямого вибування з 1/32, де переміг єгиптянина Мохамеда Альмхейрі (15:2). Проте в 1/16 не зміг впоратися з росіянином Станіславом Міронюком (10:15).

РЕЗУЛЬТАТИ:

Рапіра, чоловіки (особисті)Рапіра, чоловіки (командні)
1. Алєксандр Прозоров (Росія)
2. Адам Якубовський (Польща)
3. Єгор Баранніков (Росія)
3. Данііл Кравцов (Росія)
1. Польша
2. Росія
3. Узбекистан
…22. Євген Лазаренко (Україна)
…29. Микита Малиновський (Україна)
…37. Олег Кокоровець (Україна)
…DNF. Данііл Ткач (Україна)
4. Україна (Євген Лазаренко, Микита Малиновський, Олег Кокоровець, Данііл Ткач)