Головна / новини / змагання / 🤺🏆ЮКС 2021 Тімішоара / Лешно: Українські рапіристки здобувають золото юніорського Кубка світу
🤺🏆ЮКС 2021 Тімішоара / Лешно: Українські рапіристки здобувають золото юніорського Кубка світу

Цього вікенду представники фехтування на рапірах розігрували нагороди в рамках юніорського Кубка світу. Жінки змагалися в румунській Тімішоарі, чоловіки у польському Лешно.

Просто фантастичний результат видали наші дівчата. У перший день срібло в особистих змаганнях виборола Аліна Полозюк, а в другий вона зійшла на вищу сходинку п’єдесталу разом з подругами по команді Катериною Буденко, Ольгою Сопіт та Крістіною Петровою, перемігши у фіналі збірну Росії (40:34).

5 грудня 2021 року. Тімішоара. Українські рапіристки здобувають золото Кубку світу / Фото armyfencing

Полозюк виграла усі шість боїв в групі й розташувалася на третьому місці за підсумками попереднього раунду одразу за американкою Цандер Родс і подругою по команді Крістіною Петровою. Полозюк стартувала у турі прямого вибування поєдинком 1/32 проти іншої українки Єлизавети Чижикової (15:2). Далі перемогла італійку Ірене Де Б’язіо (15:8), угорку Реку Ковач (15:2) та британку Тіган Уільямс-Стюарт (15:13). Вже гарантувавши собі медаль, підопічна Лариси Павленко та Маргарити Сопінської змусила скласти зброю Кароліну Журавську (15:5). Проте у фіналі не змогла підібрати ключик до американки Цандер Родс (12:15).

Нагадаємо, що 19-річна рапіристка з Миколаєва є бронзовою медалісткою чемпіонату світу серед юніорів в команді, а от на особистий п’єдестал Кубку світу вона зійшла вперше в кар’єрі.

Наступного дня Аліна Полозюк разом з Крістіною Петровою, Катериною Буденко, та Ольгою Сопіт вступила у боротьбу за нагороди у командній першості. Українські рапіристки впевнено перемогли перших двох суперників Угорщину (45:23) та Польщу (45:26) і вийшли у фінал, де на них чекала команда Росії. Весь час наші рапіристки були попереду і до останнього бою підійшли з перевагою у два уколи, а там Полозюк не залишила шансів Валерії Рассоловій (14:10 і у підсумку 40:34).

У Лешно серед наших хлопців найближче до виходу в основну таблицю 64 був Данііл Ткач. Він вдало розпочав виступи, вигравши п’ять з шести боїв у групі й отримавши при посіві номер 20, що дозволило йому стартувати в олімпійці з 1/64. Проте здолати італійця Жан-Шарля Бесно він не зміг (8:15).

У командних змаганнях українська четвірка у такому складі Данііл Ткач, Олег Кокоровець, Євген Лазаренко та Микита Малиновський, посіла 13-те місце. Наші хлопці поступилися Великобританії в 1/8 (34:45), а після цього у нижній частині сітки програли Словаччині (39:45), виграли в іспанців (45:42) та Туреччини (45:43).

РЕЗУЛЬТАТИ:

Тімішоара (Румунія)Лешно (Польща)
Рапіра, жінки (особисті)Рапіра, чоловіки (особисті)
1. Цандер Родс (США)
2. Аліна Полозюк (Україна)
3. Кароліна Журавска (Польща)
3. Аріна Вольская (Росія)
1. Чейз Еммер (США)
2. Даміано Ді Веролі (Італія)
3. Деніел Чжан (США)
3. Гергьо Семеш (Угорщина)
…9. Крістіна Петрова (Україна)
…27. Катерина Буденко (Україна)
…36. Ольга Сопіт (Україна)
…57. Вікторія Горпенченко (Україна)
…59. Єлизавета Чижикова (Україна)
…59. Світлана Сопіт (Україна)
…66. Марія Сизарева (Україна)
…87. Крістіна Кулик (Україна)
…67. Данііл Ткач (Україна)
…82. Олег Кокоровець (Україна)
…87. Богдан Лісовий (Україна)
…95. Павло Гумен (Україна)
…117. Євген Лазаренко (Україна)
…155. Федір Єпіфанов (Україна)
…158. Максим Коржовой (Україна)
…159. Микита Малиновський (Україна)
…162. Михайло Боднар (Україна)
 
Рапіра, жінки (командні)Рапіра, чоловіки (командні)
1. Україна (Аліна Полозюк, Катерина Буденко, Ольга Сопіт та Крістіна Петрова)
2. Росія
3. Румунія
1. Франція
2. США
3. Росія
13. Україна (Данііл Ткач, Олег Кокоровець, Євген Лазаренко, Микита Малиновський)