Головна / новини / змагання / 🤺🏆ДЛ 2021 Вишневе: Золоті шаблі одеситів
🤺🏆ДЛ 2021 Вишневе: Золоті шаблі одеситів

1-2 грудня у Вишневому пройшов Всеукраїнський турнір з фехтування на шаблях у рамках дитячої «Ліги Миронюка”. Впродовж двох днів було розіграно шість комплектів нагород серед хлопців та дівчат у трьох вікових категоріях. Найбільше золотих медалей – три здобула Одеса. А найчастіше – дев’ять разів – на п’єдестал пошани сходили представники Києва.  Загалом у змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів з Вишневого, Києва, Одеси, Черкас, Нетішина, Вінниці, та Харкова.

Єдине золото столиці принесла Вікторія Галемська, яка виступала серед учасниць 2007-2008 р.н. Вихованка ДЮСШ «Армієць» програла лише один бій з шести у групі й під п’ятим номером стартувала в олімпійці, де провела чотири поєдинки, і зокрема переможний фінальний проти ще однієї київської шаблістки Валерії Щепкіної (15:11). Бронзові нагороди тут отримали вінничанка Надія Аксанюк та Дар’я Науменко з Черкас, які у своїх півфіналах поступилися Галемській (6:15) та Щепкіній (14:15).

Одразу три представниці Києва потрапили до четвірки у наймолодшій віковій категорії, але не змогли зупинити майбутню чемпіонку Мілану Лісниченко. Вінничанка після не надто переконливого початку (три перемоги у п’яти боях в групі та сьоме місце в посіві) стала впевнено крокувати олімпійкою, виграла три поєдинки, не пропустивши більш як п’ять ударів, а у фіналі з мінімальною перевагою взяла гору над киянкою Сабріною Алєксєєвою (10:9).

Чемпіонкою у змаганнях дівчат 2009-2010 р.н. стала одеситка Анна Суворова. Вона очолила рейтинг після групового етапу і продовжила впевнено торувати собі шлях до золота, пропустивши від перших трьох суперниць в олімпійці в сумі лише чотири удари. А у фіналі з рахунком 12:11 підопічна Васютіна та Столбунова перемогла Майю Величко з Нетішина. Ще одна нетішинська шаблістка Адріана Ящук, поступившись у півфіналі своїй Суворовій (0:12) здобула бронзу, яку з нею розділила киянка Ганна Рябова (за вхід у двійку програла Величко – 7:12).

Дві з трьох золотих нагород вибороли одесити у змаганнях хлопців. Кирило Бойченко став найсильнішим серед наймолодших учасників. Він отримав четвертий номер при посіві після п’яти виграних боїв з шести, після чого виграв чотир поєдинки у турі прямого вибування, при чому два з них одним ударом. А у фіналі взяв реванш за поразку на попередньому етапі в Івана Геркалюка з Вінниці (10:6). Третє місце у цій віковій категорії посіли Тимофій Латишев (поступився у півфіналі Бойченку – 9:10), та Петро Курсін (програв Геркалюку – 8:10).

Ще одне золото Одесі приніс Нікас Обухов, який виступав серед спортсменів 2009-2010 р.н. Він виграв три з п’яти боїв у групі і під четвертим номером стартував в олімпійці, яку завершив переконливою перемогою над вінничанином Дмитром Капітановим (12:3). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили Савелій Грищенко з Вишневого та киянин Юрій Кулеша, які у своїх півфіналах поступилися Капітанову (2:12) та Обухову (9:12).

 Серед найстарших учасників чемпіоном став, принісши золото Вишневому, Ігор Олишевець. З п’ятьма перемогами господар турніру став третім при посіві, після чого виграв чотири поєдинки у турі прямого вибування і зокрема фінальний проти Єгора Жебеля з Нетішина (15:7). Бронзовими медалістами тут стали киянин Андрій Завадський (програв у півфіналі Жебелю 14:15) та Матвій Барабаш, який за вхід у двійку поступився земляку Олишевцю (8:15).