Головна / новини / змагання / 🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Столичний п’єдестал та командне золото Хмельницького
🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Столичний п’єдестал та командне золото Хмельницького

Слідом за дівчатами нагороди кадетського чемпіонату України з фехтування на шпагах розіграли юнаки. Вчора, 29 листопада, було визначено найсильніших в особистій першості, де увесь п’єдестал вийшов київським, а очолив його 16-річний Антоніо Помченко зі СДЮСШОР №16. Сьогодні, 30 листопада, завершилися командні змагання, у яких перемогу святкували хмельничани Андрій Гуменюк, Даніїл Мазур, та два Іллі – Русін та Чорногод.

29 листопада 2021 року. Київ. П’єдестал в особистих змаганнях шпажистів на кадетському чемпіонаті України / Фото Руслан Тимошенко

Антоніо Помченко, здобувши перемоги у п’яти з шести боїв на груповому етапі, при посіві олімпійки отримав номер 21 серед 141 учасника. На шляху до золота киянин провів сім поєдинків, два з яких виграв одним уколом (15:14) – в 1/16 проти ужгородця Мар’яна-Антона Горецького та в 1/4 проти львів’янина Данила Воїнова. У півфіналі Помченко переміг Миколу Скидана (15:12), а у головному поєдинку дня – Максима Микитенка (15:10).

На третю сходинку п’єдесталу разом з Скиданом зійшов Назар Євтушенко, далі якого не пустив Микитенко (11:15).

Командні змагання завершилися перемогою Хмельницького. Ілля Чорногод та Андрій Гуменюк, які напередодні зупинилися за крок від медалі, заручившись підтримкою Даніїла Мазура та Іллі – Русіна, за п’ять поєдинків лише двічі дозволили суперникам наблизитися впритул, в 1/4 Закаркаттю-1 (45:42) та у фіналі Київ-1 (40:35). Відзначимо, що зустріч за золото проходила у рівній боротьбі, перед заключним дев’ятим боєм була нічия й усе вирішилося в останньому протистоянні Микитенка і Мазура, яке завершилося на користь останнього (16:11).

Бронзова нагорода відправилася до Львова завдяки Данилі Воїнову, Денису Думичу, Леву Майстренку та Володимиру Строкатову, які у поєдинку за третє місце перемогли Київ-2 (45:39).