Головна / новини / змагання / 🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Романова перемагає в особистій першості, командне золото їде в Дніпро
🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Романова перемагає в особистій першості, командне золото їде в Дніпро

100 учасників зібрав чемпіонат України з фехтування на шпагах серед дівчат, який проходив 28-29 листопада на базі ЦСК ЗСУ у Києві. Чемпіонкою в особистій першості стала 16-річна вихованка Київської міської школи вищої спортивної майстерності Олександра Романова. У командних змаганнях перемогу святкували представниці Дніпра: дві Катерини – Коротецька та Ламза, Марія Середа, Софія Сіденко.

28 листопада 2021 року. Київ. П’єдестал в особистій першості шпажисток на кадетському чемпіонаті України / Фото dnipro.fencing

Олександра Романова, вигравши усі шість боїв у групі, стартувала у турі прямого вибування під другим номером. Там учениця Ернеста Яцика провела шість напружених поєдинків. Відзначимо, що долю її чвертьфінального протистояння з Марією Середою з Дніпра визначив лише один укол (13:12). В 1/2 майбутня чемпіонка перемогла киянку Поліну Харчину (15:13), а у поєдинку за золото взяла гору над Катериною Коротецькою (15:9).

Бронзу з Харчиною розділила столична шпажистка Валерія Свистун, яка у своєму півфіналі поступилася Коротецькій (11:15).

Особисте срібло Коротецька  наступного дня обміняла на золото, зійшовши  на першу сходинку п’єдесталу у командній першості разом з Марією Середою, Катериною Ламзою та Софією Сіденко. В 1/2 дніпрянки змусили скласти зброю Львів-1 (45:40), а у фіналі з перевагою в один укол перемогли Львів-2 (42:41), кольори якого захищали, і відтак стали срібними призерками, Злата Гайдук, Аліна Дмитрук, Домініка Петрусь та Вікторія Милявська.

Третє місце у командній першості, перемігши у поєдинку за бронзу перший склад Львова (45:42), посіли представниці Київ-2 Анастасія Герасименко, Вероніка Кравчук, Євгенія Мемджанова, Надія Хвищук, які раніше, в 1/4 вибили з боротьби першу команду столиці на чолі з трьома медалістками особистих змагань (45:42).