Головна / новини / змагання / 🤺🏆КС 2021 БЕРН🇨🇭 / ТАЛЛІНН🇪🇪: Команди пройшли бойове хрещення на Кубку світу
🤺🏆КС 2021 БЕРН🇨🇭 / ТАЛЛІНН🇪🇪: Команди пройшли бойове хрещення на Кубку світу

Сьогодні, 21 листопада, представники фехтування на шпагах розіграли командний комплект нагород в межах Кубку світу: чоловіки у Берні, жінки у Таллінні. Україна виступала оновленим складом і там, і там. Ігор Рейзлін, Роман Свічкар, Володимир Станкевич та Ян Сич посіли шосте місце. Олена Кривицька, Влада Харькова, Інна Бровко та Юлія Свистіль завершили змагання одинадцятими.

21 листопада 2021 року. Берн. Володимир Станкевич, Роман Свічкар, Ян Сич, Ігор Рейзлін / Фото FIE

Наш чоловічий квартет розпочав боротьбу в 1/16 перемогою над Великобританією. (45:25). Після чого досить впевнено розібрався з командою Казахстану (45:32). За вихід у четвірку підопічні Володимира Станкевича-старшого зустрілися з чинними олімпійськими чемпіонами японцями. Суперникам вдалося зробити гандикап у чотири уколи в перших двох боях і далі усі зусилля наших шпажистів відігратися були марними (37:45).

Опинившись в нижній частині сітки, українці зійшлися на доріжці з данцями. Поступаючись перед останніми двома боями трьома уколами  (29:32), вони зуміли таки вирвати перемогу (45:38). У зустрічі за 5-те місце наші спортсмени навпаки були попереду (31:25), проте останнє слово все ж залишилося за французькою збірною на чолі з двома олімпійськими чемпіонами: Янніком Борелем (Ріо-2016) і Романом Канноном (Токіо-2020) – 43:44.

Наша жіноча четвірка в 1/8 отримали в суперниці представниць Німеччини. Практично усю зустріч команди йшли укол в укол. Але в додаткову хвилину удача була на боці бундестіму(31:32), який згодом виборов срібло Кубку світу у Таллінні. У турнірі за 9-16 місця українські шпажистки поступаючись після першого кола п’ятьма уколами, змогли перевернути зустріч з Японією на свою користь (45:38). У ролі тих, хто наздоганяє опинилися українки від самого початку й у поєдинку проти США. До заключного дев’ятого бою ми підійшли з відставанням у три уколи (23:26). Владі Харьковій майже вдалося ліквідувати розрив, але більшого їй зробити суперниці не дозволили (28:29). У поєдинку за 11-те місце наші дівчата впевнено перемогли Румунію (45:35).  

21 листопада 2021 року. Таллінн. Інна Бровко, Влада Харькова, Олена Кривицька, Юлія Свистіль / Фото FIE

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, чоловіки (командні)Шпага, жінки (командні)
1. Росія
2. Іспанія
3. Японія
1. Росія
2. Німеччина
3. Італія
…6. Україна (Володимир Станкевич, Роман Свічкар, Ян Сич, Ігор Рейзлін)…11. Україна (Олена Кривицька, Влада Харькова, Інна Бровко, Юлія Свистіль)