Головна / новини / змагання / ЧУ 2021 Миколаїв: Золотий хет-трик господарів доріжки
ЧУ 2021 Миколаїв: Золотий хет-трик господарів доріжки

9-10 листопада у Миколаєві представники фехтування на шаблях розіграли нагороди молодіжного чемпіонату України (U-23). Три перемоги з чотирьох можливих записали на свій рахунок вихованці місцевої школи. Валерія Проченко та Богдан Боговін стали найсильнішими в особистій першості, тим часом як у команді серед жінок на найвищу сходинку п’єдесталу зійшли Наталія Василенко, Анна Дубова, Дарина Бульба та Вікторія Коротченко. І лише у командних змаганнях чоловіків золото завдяки зусиллям Олександра Григорука, Івана Писаренка, Михайла Мисливця та Єгора Семенов попрямувало до Києва.

Проченко, вигравши п’ять боїв з шести у своїй групі, стартувала в олімпійці під шостим номером. Там учениця Анатолія та Андрія Шлікарів легко розібралася з першими двома суперницями, після чого зустріла серйозний опір в особі Дар’ї Гонцової (15:14). Гарантувавши собі медаль перемогою над  харківською шаблісткою, майбутня переможниця вже більш впевнено з однаковим  рахунком 15:10 здолала ще двох представниць Миколаєва – в 1/2  Дарину Бульбу, у фіналі – першого номера посіву Олександру Бондар. На третю сходинку п’єдесталу разом з Бульбою зійшла киянка Єлізавета Мельничук, яка у поєдинку за вхід у двійку програла Бондар (7:15).

Дарина Бульба не зупинилася на досягнутому і наступного дня святкувала перемогу разом з подругами по команді Миколаїв-1, взявши гору у фіналі над киянками Софією Головкіною,  Ізабеллою Гросул, Єлізаветою Мельничук та Ольгою Нечай  (45:25). Бронзовими медалістками, перемігши у поєдинку за третє місце другий склад столиці (45:37), стали спортсменки команди Миколаїв-2 Дана Баглай, Злата Бурбан, Олександра Корсак, Ольга Ківало.

Богдан Боговн впевнено розпочав турнір, очоливши посів після попереднього туру. Втім вже у першому ж бою олімпійки змушений був докласти неабияких зусиль, аби пройти Дмитрія Колобаєва з Нетішина. Долю їх протистояння вирішив лише один удар (15:14). Меншою кров’ю далася підопічному Шлікарів перемога в 1/4 над киянином Михайлом Мисливцем (15:5). Після чого з однаковим рахунком 15:10 він взяв гору над своїми суперниками за півфіналом – ще одним столичним шаблістом Єгором Семеновим, та фіналом – одеситом Тимуром Терзи. Третє місце з Семеновим розділив інший вихованець одеської школи Іван Гайсін, який у своєму півфіналі поступився Терзи (11:15).

Наступного дня чоловіки визначали найсильніших у командних змаганнях, де запекла боротьба точилася в обох півфіналах. У підсумку Київ-1 переміг черкащан (45:44), а одесити господарів – турніру (45:43).  З поєдинка за золото переможцями вийшли кияни (45:41, за бронзу – Черкаси (45:39).