Головна / новини / змагання / ВТ 2021 Миколаїв: Коротченко перемагає вдома, Закутній приносить золото Черкасам
ВТ 2021 Миколаїв: Коротченко перемагає вдома, Закутній приносить золото Черкасам

Понад 60 спортсменів з Києва, Вишневого, Черкас, Вінниці, Нетішина та Одеси зібрав Всеукраїнський турнір з фехтування на шаблях серед кадетів, який проходив 8 листопада у Миколаєві. Дівчата та юнаки розіграли нагороди в особистій першості.

Переможним став виступ на рідних доріжках Вікторії Коротченко. Учениця Артема Скорохода і Юрія Марченка впевнено розпочала турнір, вигравши усі п’ять боїв у групі. Стартувавши в олімпійці під третім номером, вона переконливо перемогла в 1/16 Адріану Ящук з Нетішина (15:4), після чого зустрілася з одеситкою Валерією Моринець-Кубанською. Відзначимо, що це був найважчий бій для майбутньої переможниці змагань і завершився з різницею лише в один удар – 15:14. У чвертьфіналі взявши гору над чинною чемпіонкою України серед юніорок землячкою Софією Полонкою (15:11), Коротченко вже гарантувала собі медаль, проте не стала зупинятися на досягнутому. І записавши на свій рахунок ще дві перемоги – в 1/2 над миколаївською шаблісткою Владою Бабенко (15:4), та у фіналі – над киянкою Ізабеллою Гросул (15:5), оформила чемпіонство. Третю сходинку п’єдесталу з Бабенко розділила киянка Софія Головкіна, яка у своєму півфіналі поступилася Гросул (13:15).

Серед юнаків на найвищу сходинку п’єдесталу зійшов Станіслав Закутній. 16-річний черкащанин очолив рейтинг після групового етапу і так само впевнено продовжив фехтувати у турі прямого вибування, не дозволивши жодному з чотирьох суперників завдати собі понад десять ударів. Зокрема фінальний бій проти киянина Романа Красновида завершився з рахунком 15:10. Бронзові нагороди отримали, поступившись у своїх півфіналах Закутньому (6:15) та Красновиду (8:15) відповідно, миколаївець Даніїл Скороход та Ігор Олишевець з Вишневого.