Головна / новини / змагання / ЕКУ 2021 Харків: Командне золото турніру Авербаха їде до Києва
ЕКУ 2021 Харків: Командне золото турніру Авербаха їде до Києва

Сьогодні, 7 листопада, визначилися переможці та призери командних змагань ХХІV Міжнародного турніру з фехтування на шпагах пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Авербаха, що проходив на доріжках харківського клубу “Уніфехт”. Ігор Рейзлін до чемпіонського титулу в особистій першості додав нагороду найвищого ґатунку у складі команди Києва разом з Володимиром Станкевичем, Яном Сичем та Віталієм Свистілем.

Якщо перші дві зустрічі майбутні переможці виграли доволі впевнено, то долю їх півфінального протистояння з командою КМШВСМ вирішив лише один укол (44:43). Перемога у фіналі над квартетом під назвою «Юніори», до складу якого увійшли Нікіта Кошман, Дмитро Микитенко, Андрій Опанасенко та Руслан Тимошенко, вийшла більш переконливою (45:34).

На третю сходинку п’єдесталу зійшли представники КМШВСМ Даніїл Гойда, Євген Макієнко, Юрій Тараненко та Павло Трофіменко, які у поєдинку за бронзу перемогли тріо у складі хмельничанина Даніїла Мазура та японців Кентаро Мураями та Іноті Іто (45:35). 

Серед жінок золото, яке розіграли у фіналі представниці Київської міської школи вищої спортивної майстерності, дісталося головній героїні першого дня змагань Владі Харьковій, а також Олені Кривицькій та двом Анастасіям – Самко і Спас. В 1/2 вони впевнено перемогли другий склад Японії (45:27), а у фіналі, як вже було зазначено вище, взяли гору над колегами по КМШВСМ Анною Деркач, Інною Бровко, Наталією Степанян і Олександрою Романовою (45:35).

Бронзові нагороди вибороли представниці першої команди Японії Харума Баба, Тамакі Тераяма, Міно Йосімура, які не здалися після прикрої поразки у своєму півфіналі від КМШВСМ-2 (43:45) і у поєдинку за третє місце змусили скласти зброю співвітчизниць (45:39).