Головна / новини / змагання / ВЗН 2021 Миколаїв: Сопіт і Ткач – найсильніші рапіристи України
ВЗН 2021 Миколаїв: Сопіт і Ткач – найсильніші рапіристи України

Вчора, 3 листопада, у Миколаєві рапіристки та рапіристи визначили переможців в особистій першості серед юніорів в рамках Всеукраїнських змагань найсильніших фехтувальників України.

Підтвердила статус фаворитки Ольга Сопіт. 18-річна киянка виходила на старт у ранзі першого номера рейтингу, очолила посів після групового етапу та впевнено провела усі п’ять поєдинків в олімпійці, не дозволивши жодній суперниці завдати понад шість уколів. Відзначимо, що в 1/2 Ольга перемогла свою сестру Світлану (15:3), а у фіналі – господарку доріжки Аліну Полозюк (15:4). Третю сходинку п’єдесталу разом зі Світланою Сопіт розділила столична рапіристка Катерина Буденко, яка у бою за вхід у двійку поступилася Полозюк (9:15).

Серед хлопців чемпіонське звання виборов місцевий спортсмен Даніїл Ткач. 18-річний миколаївець з шістьма перемогами у шести боях в групі розташувався при посіві олімпійки на другому місці слідом за киянином Олегом Кокоровцем. Останнього, зауважимо, за крок від п’єдесталу зупинив Владислав Байчан з Молдови (15:11).

Ткач натомість впевнено провів п’ять поєдинків у турі прямого вибування, який завершився його фінальною перемогою над столичним рапіристом Федором Єпіфановим (15:8). Бронзові нагороди здобули вище згаданий Байчан та ще один миколаївець Микита Малиновський, які у своїх півфіналах програли Єпіфанову (9:15) та Ткачу (11:15) відповідно.