Головна / новини / змагання / ВЗ 2021 Київ: Черкашин і Кожокар здобувають золото турніру Фрондзея
ВЗ 2021 Київ: Черкашин і Кожокар здобувають золото турніру Фрондзея

26-27 жовтня у столиці юнаки та дівчата розіграли нагороди IX Всеукраїнських змагань з фехтування на рапірах пам`яті заслуженого тренера СРСР Ярослава Фрондзея. У турнірі взяли участь понад сто спортсменів з Києва, Миколаєва, Дніпра, Львова, Чернівців, Маріуполя, Закарпаття, а також Молдови.

Чемпіоном серед юнаків став Андрій Черкашин. Вихованець столичної ДЮСШ «Армієць» виграв усі свої п’ять боїв на попередньому етапі й отримав третій номер при посіві олімпійки, де впевнено пройшов перших двох суперників – киянина Георгія Симонова (15:3) і Артема Чечета з Молдови (15:4). У чвертьфіналі Черкашин взяв гору над ще одним господарем доріжки Демидом Панасюком (15:6), а далі змусив скласти зброю двох представників Миколаєва: в 1/2 – Єлізара Дирду (15:9), а у поєдинку за золото – Артема Качного (15:10).

Компанію Дирді на третій сходинці п’єдесталу склав ще один миколаєвець Артем Коржовий, який у своєму півфіналі поступився Качному (6:15).

26-27 жовтня 2021 року. Київ. Переможці та призери турніру Фрондзея / Фото ДЮСШ «Армієць»

Серед дівчат золото виборола молдавська рапіристка Марія Кожокар. Вигравши чотири з п’яти боїв у групі, майбутня чемпіонка під дванадцятим номером стартувала в олімпійці, де розпочала боротьбу перемогами над двома співвітчизницями: переконливою – над Вікторією Захаровою (15:3) і з перевагою в один укол – над Олександрою Вовченко (15:14). У чвертьфіналі Кожокар розібралася з киянкою Софією Шмидт (15:12), а в 1/2 – з ще однією представницею Молдови Думитрицею Жосан(15:9), яка нещодавно виборола бронзу етапу Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка» у Миколаєві. У фіналі, взявши реванш за поразку на груповому етапі, Марія впевнено перемогла Валентину Дерменжи (15:5).

Третю сходинку з Жосан розділила, поступившись у своєму півфіналі подрузі по столичній ДЮСШ «Армієць» Дерменжи (4:15), Єлізавета Чижикова.  

26-27 жовтня 2021 року. Київ. Переможці та призери турніру Фрондзея / Фото ДЮСШ «Армієць»