Головна / новини / змагання / ЛМ 2021 Львів: Перші кроки б’ють рекорди
ЛМ 2021 Львів: Перші кроки б’ють рекорди

Понад 250 учасників зі Львова, Харкова, Києва, Хмельницького, Ужгорода, Дніпра, Тернополя, Долини, Білої Церкви, Черкас, Запоріжжя та Донецької області зібрав турнір з фехтування на шпагах «Перші кроки» на призи олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної, який проходив 16-17 жовтня у рамках Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка» на доріжках спорткомплексу Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського.

 Впродовж двох днів юнаки та дівчата визначали найкращих в особистій першості у чотирьох вікових категоріях (2007-10, 2009-10, 2011-12, 2013 р.н. і молодші). Відзначимо, що найчастіше на п’єдестал сходили представники Києва і Хмельницького. У них по дев’ять нагород.

У двох категоріях серед дівчат переможними виступами потішили господарки доріжки. Один укол вирішив долю фіналу у віці 2011-2012, де Марта Глинка змусила фіналі скласти зброю Марію Прозоровську з Хмельницького (8:7). Поступившись їм у своїх півфіналах відповідно – 8:10 і 9:10, бронзу отримали Альбіна Чернецька з Долини та Анна Лопатинська (Хмельницький).

Фінал по-львівськи розіграли дівчата у категорії 2009-2010. З рахунком 12:6 першість виборола Аліна Дмитрук, а срібло дісталося племінниці нашої олімпійської чемпіонки й натхненниці турніру Софії Шемякіній. Треті місця тут посіли Марія Мальчевська з київської «Вершини» та Поліна Спиридонова (Хмельницький).

Не зупинилася на досягнутому Аліна Дмитрук і наступного дня вже серед найстарших учасниць зійшла на третю сходинку п’єдесталу разом з Маргаритою Ангарською (Київ). Перемогу тут святкувала харків’янка Анастасія Неретіна, у фіналі виявившись сильнішою за Єву Погребну (Київ) – 15:11.

Перемогу серед наймолодших учасниць святкувала вихованка київського клубу «Вершина» Поліна Полякова, яка у фіналі взяла гору над Софією Бойко з Хмельницького (8:4). Бронзові нагороди тут вибороли киянка Ясмін Юсеф та Христина Заліпська з Тернополя.

Єдине золото хмельницькій школі фехтуванням у Львові приніс Андрій Гавадзин, який виступав серед наймолодших учасників і у вирішальному поєдинку переміг земляка Павла Павлова (8:6). Бронзові нагороди тут дісталися харків’янину Єгору Карюченку та Максиму Логушу з Івано-Франківщини.

У решті категорій серед хлопців золото поїхало до Києва. Серед учасників 2011-2012 р.н. перемогу святкував Марк Погребний, який у фіналі переміг Яремія Гуменюка з Хмельницького (10:6). Поступившись Погребному і Гуменюку у півфіналах 2:10 і 5:6 відповідно, бронзові нагороди тут взяли Ілля Барсуков з Ужгорода та ще один хмельничанин  Михайло Гавадзин.

Київським вийшов фінал у змаганнях спортсменів 2009-2010 р.н, де Костянтин Богач переміг Віталія Ремеза (12:6). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили львів’яни Олекса Арцишевський та Сергій Яськів. А от у турнірі найстарших учасників першість залишилася за Марком Стасовським, який у поєдинку за золото взяв гору над хмельничанином Василем Гавадзиним (15:8). Бронзовими призерами у цій категорії стали закарпатські шпажисти Максим Кривонос та Мирон Дурневич.