Головна / новини / змагання / ЛМ 2021 Миколаїв : Господарі доріжки і столичні рапіристи розіграли золото «Дитячої ліги»
ЛМ 2021 Миколаїв : Господарі доріжки і столичні рапіристи розіграли золото «Дитячої ліги»

20-21 жовтня Миколаїв приймав змагання з фехтування на рапірах у рамках  Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка». Під гаслом «Олімпійці серед нас» учасники визначали найсильніших в особистій першості у трьох вікових категоріях (2007-08, 2009-10, 2011 р.н та молодші). Господарі доріжки забрали усе золото серед юнаків, і одну нагороду найвищого гатунку – серед дівчат, де двічі на першу сходинку п’єдесталу сходили представниці Києва.   

Найуспішнішою категорією для миколаївської школи фехтування стала 2009-2010, де її вихованці зайняли весь п’єдестал пошани. Перемогу святкував Богдан Завальний, вигравши спочатку усі п’ять боїв у групі, а потім і чотири в олімпійці, де він від жодного суперника не пропустив понад чотирьох уколів. Фінальний бій проти Владислава Черина завершився з рахунком 15:3. Бронзу тут вибороли Андрій Лебєдєв та Гліб Семенов, які у своїх півфіналах поступилися Завальному (2:15) і Черину (12:15) відповідно.

Серед наймолодших учасників гегемонію господарів на п’єдесталі розбавив Ігор Суворов з Чернівців, який у боротьбі за вихід у двійку поступився майбутньому срібному призеру  Олегу Гарбулінському (8:12). Останнього у поєдинку за золото зупинив Єгор Пітеров (12:8), який у своєму півфіналі переміг, змусивши задовольнитися бронзою, Георгія Кондратюка (3:12).

Серед найстарших спорстменів чемпіоном став Артем Качний. Маючи чотири перемоги і одну поразку у попередньому раунді, він стартував у турі прямого вибування під восьмим номером. Тим не менше вже у чвертьфіналі змусив скласти зброю лідера після попереднього раунду Івана Жигурського (15:10), а далі впорався і ще з двома киянами: в 1/2 – з Людомиром Чайковським (15:10), у головному поєдинку дня – з Данилом Антоненком (15:13). Другу бронзу у цій категорії виборов столичний рапірист Ігор Чередніченко, який поступився за вхід у двійку Антоненку (10:15).

Єдине золото серед дівчат Миколаєву принесла Варвара Волкова. Виступаючи серед наймолодших учасниць, вона виграла усі п’ять боїв в групі і продовжила переможну ходу в оліпійці, завершивши її фіналом проти землячки Іванни Грузевич (12:7).  Бронзу у цій категорії вибороли киянка Аліса Лавриненко та ще одна місцева спортсменка Марія Трав’янська, які у своїх півфінальних зустрічах поступилися Волковій (5:12) і Грузевич (9:12) відповідно.

У віковій категорії 2007-2008 р.н. три з чотирьох місць на п’єдесталі зайняли вихованки столичної ДЮСШ «Армієць». Аглая Борисова виборола золото, перемігши у фіналі одним уколом Мілану Степовик (14:13), яка так само, як і вона, виграла усі свої бої в групі. Бронзові нагороди тут дісталися Світалін Кононихіній та Дмитриці Жосан з Молдови. Дівчата у своїх півфіналах програли Степовик (7:15) і Борисовій (12:15).

Боротьба за нагороди у категорії 2009-2010 р.н. серед дівчат розгорнулася між МСДЮСШОР і столичним «Динамівцем». Власне вихованки останнього і зустрілися у фіналі, де Вікторія Нічик взяла гору над Анною Городиською (15:5). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили господарки доріжки Марія Карпенко та Поліна Чуприна, які поступилився у своїх півфіналах Городиській (4:15) і Нічик (10:15).