Головна / новини / змагання / ВЗ 2021 Київ: Деркач і Попова перемагають на турнірі Крісса
ВЗ 2021 Київ: Деркач і Попова перемагають на турнірі Крісса

16-17 жовтня майже півтори сотні українських спортсменів та гості з Азербайджану вийшли на доріжки столичного Будинку фізичної культури МВС України, щоб розіграти нагороди Всеукраїнських змагань з фехтування на шпагах серед молоді на честь Олімпійського чемпіона Григорія Крісса.

Перемогу у чоловічій особистій першості святкував Андрій Деркач. 19-річний харків’янин виграв п’ять з шести боїв у попередньому раунді й при посіві отримав восьмий номер. На шляху до п’єдесталу вихованець Ірини Одокієнко переміг в 1/32 Микиту Гумерова із Запоріжжя (15:8), в 1/16 Дмитра Плаксіна з Києва (15:9), в 1/8 Барата Гулієва з Азербайджану (15:12), в 1/4 – володаря бронзи нещодавнього Кубку України ще одного представника столиці Віталія Свистіля (15:6), а в 1/2 – Іллю Чорногода з Хмельницького (15:3).

Долю золотої нагороди визначив один укол. З рахунком 15:14  Деркач взяв гору над чинним чемпіоном України Нікітою Кошманом з Києва, який у своєму півфіналі змусив скласти зброю іншого харків’янина Андрія Опанасенка (15:13).

Найсильнішою серед дівчат виявилася Ксенія Попова. Вигравши чотири з шести боїв у групі, 22-річна шпажистка з Дніпра стартувала у турі прямого вибування під номером 17. У перших двох поєдинках вона перемогла з однаковим рахунком – 15:13, при чому, зауважимо, змусила скласти зброю чинну чемпіонку України серед юніорів, перший номер Емілі Конрад. В 1/4 силу учениці Сергія Комарова та Ольги Маркіної відчула на собі киянка Марія Волошина (15:8). У півфіналі не знайшла їй протидію вже інша представниця столиці Дарина Заболотна (15:13), а у поєдинку за золото – вихованка Львівської академії фехтування Анна Максименко (15:9).

Третю сходинку п’єдесталу разом з Заболотною, поступившись у боротьбі за вхід у двійку Максименко(11:12), розділила Олександра Лазаренко із Закарпаття.