Головна / новини / змагання / ЛМ Черкаси 2021: Представники семи міст розіграли нагороди у шаблі
ЛМ Черкаси 2021: Представники семи міст розіграли нагороди у шаблі

11-12 жовтня Черкаси приймали Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях «Ліга Миронюка». Впродовж двох днів юнаки та дівчата змагалися в особистій першості у трьох вікових категоріях (2007-08, 2009-10, 2011 р.н. і молодші). Географія п’єдесталу виявилася досить широкою, до числа призерів увійшли представники семи міст. Найбільше нагород – 4 золоті, 1 срібну і шість бронзових – вибороли спортсмени з Києва.

В одній категорії, а саме серед дівчат 2007-2008 р.н., усі медалі розіграли вихованки двох столичних ДЮСШ «Армієць» та «Динамівець». Перемогу святкувала Вікторія Галемська. На шляху до першої сходинки п’єдесталу майбутня чемпіонка провела в олімпійці чотири поєдинки, зокрема взявши в 1/2 реванш за поразку у групі у Валерії Щепкіної (15:12), а у фіналі змусивши скласти зброю Вероніку Іванову (15:10). Бронзу з Щепкіною розділила Дар’я Зубок, яка у своєму півфіналі поступилася Івановій (12:15).

Київська шаблістка виявилася найсильнішою і серед наймолодших учасниць. Лише 13 ударів пропустила за всю олімпійку Сабріна Алєксєєва, зокрема впевнено вигравши фінал проти Софії Зеленської з Вишневого (10:4). Третю сходинку п’єдесталу розділили Мілана Лісниченко з Вінниці та киянка Амелі Муродян, які у своїх півфіналах поступилися Зеленській (8:10) та Алексєєвій (1:10) відповідно. 

У віковій категорії 2009-10 р.н золото виборола Майя Величко з Нетішина, вигравши чотири бої у турі прямого вибування, який звершився її перемогою над одеситкою Анною Суворовою (12:7). Бронзовими медалістками тут стали киянки Марія Гробава та Ганна Рябова, які за вхід у двійку програли Величко (3:12) та Суворовій (1:12) відповідно.

Один укол вирішив долю нагороди найвищого ґатунку серед спортсменів 2009-2010 р.н. Юрій Кулеша, вихованець ДЮСШ «Армієць», виграв усі свої поєдинки в групі і без проблем дійшов до фіналу, де у напруженому протистоянні взяв гору над Олександром Ляхом з Миколаєва (12:11). Бронзу тут розділили киянин Михайло Бондаренко та Андрій Дембовський з Вишневого, які у своїх півфіналах не змогли впоратися з Ляхом (7:12) та Кулешою (4:12) відповідно.

Золото серед наймолодших учасників змагань юнаків розіграли Максим Бочковський з Вінниці та киянин Лев Войтко. Їх поєдинок завершився з рахунком 10:4 на користь останнього. Не пустивши у двійку, вони змусили задовольнитися бронзою, вінничанина Владислава Матюшина (10:3) та одесита Кирила Бойченка з Одеси (10:5) відповідно.

Єдиною категорією, в якій представникам столичної школи фехтування не вдалося зійти на п’єдестал, стала найстарша серед юнаків. Тут першість виборов Андрій Фещенко з Вишневого. Спортсмен виграв усі бої і в першому, і в другому груповому раундах і під першим номером стартував у турі прямого вибування, де записав на свій рахунок чотири перемоги, зокрема у фіналі над господарем доріжки Даніілом Лавренюком з Черкас (15:9). Ще два представники цього міста зійшли на третю сходинку п’єдесталу – Данііл Абросімов та Данило Мамлик. У двійку їх не пустили Фещенко (15:2) та Лавренюк (15:12) відповідно.