Головна / новини / змагання / КУ Черкаси 2021: Золото господарів і бронзовий камбек Юрія Цапа
КУ Черкаси 2021: Золото господарів і бронзовий камбек Юрія Цапа

Сьогодні, 10 жовтня, командні змагання завершили Кубок України з фехтування на шаблях, що проходив у Черкасах. Серед чоловіків золото вибороли господарі турніру Станіслав Закутній, Олександр Каракай, Богдан Платонов та Ігор Маркунін.

На шляху до перемоги черкащани провели три напружені поєдинки. В 1/4 перемогли другий склад Польщі (45:42), в 1/2 – представників Миколаєва (45:44), а у фіналі – Одесу на чолі з переможцем особистих змагань Кубку України Андрієм Ягодкою (45:41), з яким у команді фехтували й відтак стали срібними призерами Іван Гайсін, Костянтин Воронов, Тимур Терзи.

На третю сходинку п’єдесталу зійшли миколаївські шаблісти В’ячеслав Дзюба, Богдан Боговін, Олеханро Розважаєв і Юрій Цап. Останній був близький до того, щоб вивести свою команду у двійку. На заключний бій півфіналу проти Черкас він виходив за рахунку 35:40, а коли залишав доріжку на табло було 44:45. Проте вже у поєдинку за бронзу свій вражаючий камбек Цап завершив успіхом, вигравши останній бій 10:1, відігравши таким чином у польської збірної різницю у п’ять ударів і принісши перемогу своїй команді (45:41)!

У жіночих командних змаганнях перше місце посіли представниці Польщі Анжеліка Вонтор, Малгожата Козачук та Зузанна Чешлар, перемігши у фіналі киянок Юлію Бакастову, Олену Вороніну, Олександру Мамонтову і Марію Цимботу (45:43). Бронзовими медалістками стали господарки доріжки Валерія Гнідашева, Діана Залевська, Олена Прокуда, Софія Сульжук. Поступившись у першій команді Польщі (41:45), вони у поєдинку за бронзу виявилися сильнішими за її другий склад (45:34).