Головна / новини / змагання / КУ Київ 2021: Подвійний успіх Київської школи вищої спортивної майстерності
КУ Київ 2021: Подвійний успіх Київської школи вищої спортивної майстерності

Сьогодні, 8 жовтня, шпажисти розіграли командні нагороди Кубку України, що проходить на доріжках столичного ЦСК ЗСУ. Золото, перемігши у фінальній дуелі двох команд Київської міської школи вищої спортивної майстерності, вибороли Нікіта Кошман, Ян Сич та Володимир Станкевич.

На шляху до першої сходинки п’єдесталу майбутні чемпіони провели чотири поєдинки. В 1/8 перемогли другий склад столичного «Армійця» (45:19), в 1/4 – представників Закарпаття (45:30), в 1/2 – «Дніпро-1» (45:25). І лише одного разу за ці три зустрічі кияни дозволили суперникам вийти вперед. Зовсім за іншим сценарієм розвивався фінал, у якому їм протистояли Євген Макієнко, Юрій Тараненко, Віталій Свистіль та Максим Агарушев.

Представники КМШВСМ-2 вийшли вперед на початку зустрічі (10:8) і не здавалися навіть, коли суперники спочатку відігралися (10:10), а потім зробили гандикап у дев’ять уколів перед заключним боєм (30:39). Євген Макієнко, срібний призер в особистій першості, ледь не зробив диво, але останнє слово все ж залишилося з Яном Сичем (44:45).

Бронзові нагороди вибороли харків’яни Роман Свічкар, Євген Горбачук, Андрій Остапенко та Максим Хворост, які після півфінальної поразки від КМШВСМ-2 (28:45), зуміли у поєдинку за третє місце здолати опір Дніпра (45:29).