Головна / новини / змагання / ЮЧУ Миколаїв 2021: Малиновський виграє особисте золото, київські рапіристи – командне.
ЮЧУ Миколаїв 2021: Малиновський виграє особисте золото, київські рапіристи – командне.

🤺🏆Змаганнями рапіристів завершився юніорський чемпіонат України пам’яті В. Мурашова, що проходив у Миколаєві. В особистій першості чемпіоном став господар доріжки Микита Малиновський, у команді золото вибороли кияни Олег Кокоровець, Євген Лазаренко, Богдан Лісовий, Генріх Тахтабаєв.

При п’яти перемогах і одній поразці у попередньому груповому раунді, майбутній чемпіон Малиновський стартував в олімпійці під тринадцятим номером і досить впевнено виграв перші два поєдинки. А от у наступних двох господарю доріжки довелося добряче попотіти. Лише один укол вирішив долю, як 1/8 фіналу проти Павла Гумена з Закарпаття (15:14), так і 1/4 проти миколаївського рапіриста Максима Коржового (15:14). У півфіналі Малиновський змусив скласти зброю ще одного земляка Даніїла Ткача (15:11), а у поєдинку за золото – киянина Генріха Тахтабаєва (15:11). Третю сходинку п’єдесталу з Ткачем розділив киянин Федор Єпіфанов, який у своєму півфіналі поступився Тахтабаєву (14:15).

На шляху до першої сходинки командного п’єдесталу Олег Кокоровець, Євген Лазаренко, Богдан Лісовий, Генріх Тахтабаєв, які виступали у складі «Київ-1» провели чотири поєдинки, найсерйозніший опір зустрівши у вирішальному фінальному (45:43), де їм протистояв чинний чемпіон в особистій першості Малиновський разом з товаришами по команді «Миколаїв-1» Максимом Коржовим, Артемом Струшляком та Даніїлом Ткачем.

Бронзу, перемігши у зустрічі за третє місце «Миколаїв-2» (38:37), вибороли представники «Київ-2» Назар Літвінчук, Кирил Христенко,  Федор Єпіфанов та Андрій Черкашин.

2 жовтня 2021 року. Миколаїв. Рапіристи розіграли командні нагороди ЮЧУ / Фото ДЮСШ “Армієць”