Головна / новини / змагання / КУ Львів 2021: Гойда і Сопіт – володарі Кубка України
КУ Львів 2021: Гойда і Сопіт – володарі Кубка України

Сьогодні на доріжках спорткомплексу Львівського державного університету імені Івана Боберського представники фехтування на рапірах розіграли перші два комплекти нагород Кубка України. Серед чоловіків перемогу святкував господар змагань Даниїл Гойда, серед жінок весь п’єдестал пошани зайняли представниці столиці на чолі з Ольгою Сопіт.

Сопіт виграла усі свої шість боїв у попередньому раунді й за перші три поєдинки «олімпійки» не дозволила жодній суперниці завдати понад чотири уколи, сама набираючи 15! Більш серйозний опір 18-річна рапіристка з Києва зустріла в 1/4 від вихованки миколаївської школи фехтування Аліни Полозюк (15:9) та в 1/2 від ще однієї представниці столиці Олександри Буденко (15:9).

У фіналі, де зустрілися дві учениці ДЮСШ «Армієць», Сопіт виявилася сильнішою за Анну Тараненко (15:7). Відзначимо, що третю сходинку п’єдесталу разом з Буденко розділила 16-річна Крістіна Петрова, яка у чвертьфіналі змусила скласти зброю досвідчену Катерину Ченцову (15:12), але за вхід у двійку програла Тараненко (10:15).

На відміну від Сопіт, яка дійшла до золота напряму, Даниїл Гойда скористався правом на помилку, яку передбачала система із втішними боями, задіяна на Кубку України. Поступившись в 1/4 титулованому земляку Ростиславу Герцику (11:13), він переміг киянина Богдана Пнівчука (15:8) і повернувся у Табло 8. Там 21-річний львів’янин спочатку завдав поразки столичному рапіристу Андрію Щербі (15:9), далі взяв реванш у Герцика (15:11) і нарешті у фіналі взяв гору над більш досвідченим Андрієм Погребняком з Києва (15:11).

Бронзу з Герциком розділив ще один господар турніру Юрій Джус, який у своєму півфіналі поступився Погребняку (8:15).