Головна / новини / змагання / ЮЧУ Миколаїв 2021: Катерина Буденко перемагає особисто і разом з командою
ЮЧУ Миколаїв 2021: Катерина Буденко перемагає особисто і разом з командою

🤺🏆Представники фехтування на рапірах останніми вступили у боротьбу за нагороди юніорського чемпіонату України пам’яті В. Мурашова, що триває у Миколаєві. Золотий дубль зробила у змаганнях представниць прекрасної статі 19-річна киянка Катерина Буденко. Спочатку підопічна Олени й Тамари Кольцових стала переможницею в особистій першості, а наступного дня зійшла на п’єдестал пошани й разом з подругами по команді «Київ 1» Крістіною Петровою, Ольгою та Світланою Сопіт.

У фіналі столичні рапіристки не залишили шансів представницям «Миколаїв 1», кольори якого разом з бронзовою медалісткою в індивідуальному заліку Аліною Полозюк захищали, Кристина Кулік, Ольга Калкутіна та Марія Сизарева (45:30). Відзначимо, що на відміну від поєдинку за золото долю бронзовою медалі вирішив один укол (45:44), на який «Армієць 1» у складі Валентини Дерменжи, Євгенії Лизак, Марії Награбової та Мілани Степовик випередив «Київ 2». 

Командний успіх столичної команди виглядав цілком логічним, адже у її складі фехтували троє з чотирьох медалісток особистої першості. На другу сходинку зійшла Ольга Сопіт, яка поступилася у фіналі Буденко з рахунком 11:7, на третю – Крістіна Петрова, яку майбутня чемпіонка змусила скласти зброю у поєдинку за вхід у двійку (15:7).