Головна / новини / змагання / ЛМ Харків 2021: Юні шпажисти відкрили сезон на доріжках клубу «Уніфехт»
ЛМ Харків 2021: Юні шпажисти відкрили сезон на доріжках клубу «Уніфехт»

Понад 200 шпажистів з Харкова, Києва, Хмельницького, Черкас, Львова, Запоріжжя, Ужгорода та Дніпра зібрав Турнір пам’яті Олександра Епішова, який проходив 18-19 вересня у рамках Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка» на доріжках харківського клубу «Уніфехт».  Впродовж двох днів юнаки та дівчата змагалися в особистій першості у трьох вікових категоріях (2007-10, 2009-10, 2011-13 р.н.). Найбільше нагород – 10 (2-3-5) додому повезли представники Києва.

18-19 вересня 2021 року. Харків. Турнір пам’яті Олександра Епішова / Фото ЛАФ

Столичні шпажисти святкували на турнірі дві перемоги. Марк Стасовський став найсильнішим у змаганнях найстарших учасників, перемігши у фіналі хмельничанина Василя Гавадзина (15:10). Третє місце тут розділили Тимур Милевський з Запоріжжя і Владіслав Штангєєв з Києва.

Майже весь п’єдестал зайняли представниці столиці у віковій категорії 2009-10 р.н. Золото було розіграно у протистоянні спортсменок клубу «Вершина», де Марія Мальчевська перемогла Маргаріту Ангарську (9:6). Відзначимо, що долю їх півфінальних поєдинків проти Домініки Феденко з ДЮСШ «Динамівець» і господарки змагань Стефанії Скворцової відповідно, які у підсумку здобули бронзові медалі, визначив один укол 12:11 та 9:8.

Дві нагороди найвищого ґатунку також на рахунку вихованців Львівської академії фехтування. Марта Глинка стала чемпіонкою серед учасниць 2011-13 р.н., змусивши у фіналі скласти зброю місцеву шпажистку Олександру Лукаш з Харкова (10:5). На третю сходинку п’єдесталу тут зійшли ще дві представниці Львова та Харкова Марта Лунь та Маріам Ісмаілов відповідно.

Ще один учень Зоряни Семеряк Олекса Арцишевський став найсильнішим у категорії 2009-10 р.н., у вирішальному поєдинку перемігши Арсенія Карапиша зі столичного «Армійця» (5:4). Бронзовими медалістами тут стали киянин Констянтин Богач і харків’янин Максим Суров.

Єдине золото, вигравши змагання найстарших учасниць, господарям турніру принесла Тамара Сич. У фіналі вихованка «Уніфехту» взяла гору над Валерією Свистун з Києва (15:11). Ще одна столична шпажистка Аліса Залізна у цій віковій категорії розділила третє місце з хмельничанкою Поліною Спиридоновою.

Відзначимо, що представники Хмельницького зібрали на турнірі у Харкові повний комплект нагород. Зокрема на найвищу сходинку п’єдесталу  у категорії  2011-13 р.н. зійшов Михайло Гавадзин, перемігши одним уколом у фіналі Іллю Борсукова з Ужгорода (6:5). Бронзові нагороди тут вибороли киянин Марк Погребний та Костянтин Попов зі Львова.