Головна / новини / змагання / Україна показує свій найкращий результат і входить у трійку  медального заліку ЧЄ U-23 у Будапешті!
Україна показує свій найкращий результат і входить у трійку  медального заліку ЧЄ U-23 у Будапешті!

З трьома нагородами на третьому місці у медальному заліку завершила збірна України молодіжний чемпіонат Європи з фехтування, що проходив 23-27 травня у столиці Угорщини!

Авторкою історичного досягнення у Будапешті стала рапіристка Ольга Сопіт. Її золото стало першою медаллю для нашої країни у цьому виді зброї на чемпіонатах Європи U-23. Друга нагорода не змусила себе довго чекати. Ольга Сопіт, Аліна Полозюк, Крістіна Петрова та Дарія Миронюк стали срібними призерками у командній першості з фехтування на рапірах.

Бувши однією з наймолодших учасниць змагань, на найвищу сходинку п’єдесталу пошани в особистій першості серед шпажисток зійшла 15-річна Емілі Конрад.

Відзначимо, що українська збірна повторила показала найкращий результат на континентальних першостях серед молоді з Братислави-2012.

Ми вітаємо чемпіонок і медалісток, їх батьків і весь тренерський колектив з цим історичним досягненням у надзвичайно складний для нашої держави час! Дякуємо усім спортсменам за боротьбу і за неймовірний командний дух: разом – сильніші! Низький уклін нашим захисникам, без Вас ми не мали б можливості виступати на змаганнях і примножувати спортивну славу України!

 

Використані фото #BizziTeam / European Fencing Confederation