Головна / новини / змагання / ЧЄ U-23 Будапешт 2023: Нікіта Кошман і Валерія Проченко зупиняються за крок від п’єдесталу
ЧЄ U-23 Будапешт 2023: Нікіта Кошман і Валерія Проченко зупиняються за крок від п’єдесталу

Сьогодні, 25 травня, були розіграні останні два комплекти особистих нагород чемпіонату Європи U-23 у Будапешті (Угорщина). Серед наших шпажистів найкращий результат показав срібний призер минулорічного молодіжного форуму континенту у команді Нікіта Кошман, який одним уколом на пріоритеті програв за вхід у Топ-4. У змаганнях шаблісток на цій же стадії склала зброю Валерія Проченко – бронзова медалістка чемпіонату світу серед юніорів-2021.

Кошман розпочав турнір з чотирьох перемог у шести боях групової стадії. Після цього 20-річний киянин провів ще чотири поєдинки в олімпійці, два з яких завершилися на пріоритеті з різницею в один укол – з хорватом Ведраном Маркотою в 1/16 на користь українця (12:11), а у чвертьфіналі проти француза Гаетана Білли, бронзового медаліста нещодавнього Гран-прі Будапешта серед дорослих, на жаль, на користь суперника. Поступаючись на початку 0:4, учень Руслана Тимошенка зумів вирівняти бій, і в кінцівці знову ліквідував різницю у два уколи (9:11, 12:12), але фортуна цього дня була на боці представника Франції, який з рештою став віцечемпіоном Європи (12:13).

Валерія Проченко вийшла з групи з п’ятьма перемогами у шести боях і отримала при посіві олімпійки четвертий номер. Пропустивши завдяки цьому перший тур прямого вибування, 22-річна шаблістка з Миколаєва з однаковим рахунком 15:13 виграла наступні дві зустрічі, зокрема вийшла переможницею з напруженого українського дербі з Дариною Гонцовою (15:13). Проте в 1/4 на шляху вихованки Анатолія та Андрія Шлікарів стала володарка двох нагород нещодавнього чемпіонату світу серед юніорів: золота в команді та особистої бронзи, угорка Анна Шпієс (4:15).

Завтра, 26 травня в угорській столиці командні нагороди розіграють шпажистки, рапіристки і шаблісти.

Шпага, чоловіки (особисті)Шабля, жінки (особисті)
1. Свен Вінеіс (Щвейцарія)
2. Гаетан Бійя (Франція)
3. Іліан Бобров (Естонія)
3. Джуліо Гаетані (Італія)
1. Йоанна Ілієва (Болгарія)
2. Сабіна Мартіс (Румунія)
3. Зузанна Чєшлар (Польща)
3. Анна Шпієс (Угорщина)
…6. Нікіта Кошман (Україна)
…34. Михайло Краснюк (Україна)
…45. Андрій Опанасенко (Україна)
…50. Павло Трофименко (Україна)
…5. Валерія Проченко (Україна)
…14. Дарина Гонцова (Україна)
…19. Олександра Бондар (Україна)
…41. Валерія Гнідашева (Україна)