Головна / новини / змагання / КС Фуджайра 2023: Українські шпажистки у п’ятірці найсильніших команд!
КС Фуджайра 2023: Українські шпажистки у п’ятірці найсильніших команд!

Сьогодні, 21 травня, були розіграні командні нагороди на Кубку світу з фехтування на шпагах серед жінок у місті Фуджайра (ОАЕ). Український квартет відкрив олімпійську кваліфікацію п’ятим місцем, програвши лише один поєдинок з п’яти – першому номеру світового рейтингу представницям Південної Кореї.

Наша четвірка, сіяна під сьомим номером, у складі Влади Харькової, Фейбі Бежури, Інни Бровко та Олени Кривицької стартувала впевненою перемогою в 1/16 над Колумбією (45:20).

У рівній боротьбі пройшла майже вся наступна зустріч підопічних Богдана Нікішина проти команди Угорщини. Два дорогоцінні уколи переваги, які отримала наш фінішер Влада Харькова, їй вдалося втілити у перемогу в протистоянні з бронзовою медалісткою особистого турніру у Фуджайрі Анною Кун. Щоправда, кінцівка вийшла валідольною. Угорка зрівняла рахунок за вісім секунд до завершення основного часу, але на пріоритеті перевершити українку не змогла (37:36).

В 1/4 на наших шпажисток чекала зустріч з першим номером світового рейтингу Кореєю. Перша серія пройшла під диктовку України (10:6). Проте, вигравши два бої з трьох наступних, суперниці відновили статус-кво (19:19). До вирішального протистояння на відміну від попередньої зустрічі, наша команда підійшла з «-2» (27:29). Харьковій досить швидко вдалося зрівняти рахунок (29:29), але розвинути успіх чинна чемпіонка світу та переможниця першого дня змагань у Фуджайрі Сон Се Ра не дозволила. За пів хвилини до кінця їй вдалося відновити перевагу у два уколи (31:33) і оформити перемогу (33:37).

У нижній частині сітки українські шпажистки перемогли Гонконг (45:41) та не залишили жодних шансів Китаю (45:37).

Шпага, жінки (командні)
1. Франція
2. Корея
3. Польща
…5. Україна (Влада Харькова, Фейбі Бежура, Інни Бровко, Олена