Головна / новини / змагання / КС Батумі 2023: Харлан – у вісімці, Комащук – з найкращим результатом в сезоні!
КС Батумі 2023: Харлан – у вісімці, Комащук – з найкращим результатом в сезоні!

Сьогодні, 13 травня, шаблістки визначили найсильніших в особистій першості Кубка світу у грузинському місті Батумі. Найдалі серед чотирьох представниць України на цих змаганнях пройшла, посівши шосте місце, Ольги Харлан. Відзначимо також результат Аліни Комащук, яка вперше після повернення на доріжку увійшла до Топ-32.  

Ольга Харлан розпочала боротьбу одразу з основної сітки, де у першому поєдинку розгромила американку Хлоі Фокс-Гітомер (15:1). В 1/16 вона вийшла переможницею з напруженого протистояння з чемпіонкою світу серед юніорок-2021 кореянкою Чон Ха Йон (15:13). Справжній бій дала Ользі в 1/8 дворазова медалістка Олімпіади-2020 Манон Апіті-Брюне. Перша половина зустрічі пройшла у рівній боротьбі. Коли ж після переви українській шаблістці вдалося відірватися на три удари 12:9, француженка зуміла відновити статус-кво (12:12). Проте кінцівка залишилася за Харлан (15:12).

Не вдалося сьогодні титулованій українській спортсменці впоратися лише з однією суперницею Анною Мартон. Відзначимо, що це була вже їх третя очна зустріч цього сезону. На Кубку світу у Сінт-Нікласі одним ударом перемогла угорка (14:15). На Гран-прі у Сеулі Ольга взяла переконливий реванш (15:7). Проте цього разу бій одразу пішов не за сценарієм представниці України. Переломити його вона не змогла (5:15).

За підсумками групового етапу та попереднього туру прямого вибування до прекваліфікованої за світовим рейтингом Харлан у таблиці 64 приєдналися ще дві представниці України.  Аліна Комащук показала свій найкращий результат в сезоні, замкнувши Топ-20. Вона без проблем розібралася з першою суперницею Льон Лок Ман Ларен з Гонконгу (15:6), проте далі поступилася італійці Мікелі Баттістон (8:15). Юлія Бакастова, поступаючись 4:12 третьому номеру світового рейтингу Теодорі Гунтурі, видала вражаючий камбек 13:13. Проте останні дві фрази залишилися за представницею Греції (13:15).

Представники рф та білорусі не беруть участі у Кубку світу в Батумі.

Шабля, жінки (особисті)
1. Сара Бальзер (Франція)
2. Каролін Керолі (Франція)
3. Анна Мартон (Угорщина)
4. К’яра Морміле (Італія)
…6. Ольга Харлан (Україна)
…20. Аліна Комащук (Україна)
…62. Юлія Бакастова (Україна)
…118. Олена Кравацька (Україна)