Головна / новини / змагання / КС Пловдив 2023: Аліна Полозюк – у Топ-32
КС Пловдив 2023: Аліна Полозюк – у Топ-32
#BizziTeam / FIE

Сьогодні, 6 травня, рапіристки визначили найсильніших в особистій першості Кубка світу у болгарському Пловдиві. Найвище серед шести представниць України, показавши до того ж свій другий найкращий результат в сезоні, піднялася Аліна Полозюк.

20-річна спортсменка з Миколаєва вийшла з групи з п’ятьма перемогами у шести боях, і потім здобула ще дві у турі прямого вибування – над канадкою Сабріною Фанг (15:13) та Катою Кондріц з Угорщини (15:4). В 1/16 учениця Лариси Павленко та Маргарити Сопінської зустрілася з віцечемпіонкою світу-2019 в індивідуальному заліку та срібною призеркою Олімпіади-2020 у складі команди Франції Полін Ранв’є. Нагадаємо, що Аліні вдалося здолати більш досвідчену і титуловану француженку на шляху до історичної для себе та України бронзи Гран-прі в лютому у Турині. Проте цього разу переможницею з напруженого протистояння все ж вийшла суперниця (11:15).

Ще одна представниця України, яка зуміла крізь груповий раунд та два поєдинки попереднього туру прямого вибування пробитися в основну сітку у Пловдиві, Ольга Сопіт в 1/32 поступилася четвертому номеру світового рейтингу Леоні Еберт з Німеччини (5:15).

Представники рф та білорусі не беруть учась у Кубку світу в Пловдиві!

Рапіра, жінки (особисті)
1. Лі Кіфер (США)
2. Ісаора Тібю (Франція)
3. Флора Пастор (Угорщина)
3. Морган Патру (Франція)
…28. Аліна Полозюк (Україна)
…62. Ольга Сопіт (Україна)
…91. Крістіна Петрова (Україна)
…105. Дарія Миронюк (Україна)
…146. Світлана Сопіт (Україна)
…151. Анна Твардовська (Україна)