Головна / новини / змагання / ВЗН Львів 2023: Даниїл Гойда здобуває перемогу на Турнірі найсильніших!
ВЗН Львів 2023: Даниїл Гойда здобуває перемогу на Турнірі найсильніших!

44 учасники зі Львова, Києва, Миколаєва, Чернівців та Закарпаття розіграли нагороди етапу Кубка України «Всеукраїнських змагань найсильніших з фехтування на рапірах серед чоловіків», що приймав 21-22 квітня спорткомплекс Львівського державного університету імені Івана Боберського. Переможцем, набравши за сумою місць двох днів змагань чотири очки, став вихованець ДЮСШ ім. О.Дем’янюка Даниїл Гойда.

22 квітня 2023 року. Львів / Фото Olya Demydas

23-річний львів’янин став найкращим у  перший день, коли змагання проходили за круговою системою. Сьогодні ж, коли боротьба вже йшла у турі прямого вибування, підопічний Пилипа Колеснікова посів третє місце, перемігши одним уколом у напруженому чвертьфіналі Богдана Лісового (15:14), але поступившись у півфіналі іншому господарю доріжки Максиму Гаравському (11:15).

Гаравський, який був п’ятим у перший день, сьогодні не зупинився на досягнутому й у драматичному фінальному поєдинку, на початку якого поступався 0:6 Андрію Погребняку, все ж вирвав перемогу (15:14). Проте у загальному заліку досвідчений киянин все ж розташувався вище. Маючи третє місце вчора і друге сьогодні, він всього одне очко програв у підсумку переможцю Гойді й на одне – випередив бронзового призера Гаравського.

На четвертому місці, набравши так само шість очок, зупинився Максим Коржовой. 19-річний миколаївець, який вчора посів друге місце, сьогодні став четвертим, не змігши повноцінно завершити змагання через травму ноги, отриману під час півфінального бою проти Погребняка, який завершився з рахунком 7:13.

Відзначимо також, що 9-м став бронзовий медаліст чемпіонату Європи серед кадетів Андрій Черкашин, на 15-му місці завершив турнір бронзовий призер чемпіонату світу Ростислав Герцик, для якого це був перший старт після перенесеної минулого літа операції на руці і тривалої реабілітації.

З тактичних міркувань, як пояснив старший тренер чоловічої рапіри Сергій Гаравський, пропускав ці змагання лідер національного рейтингу і переможець Турніру найсильніших-2021 Клод Юнес.

Дякуємо спонсорам змагань PBT Fencing і Перший мультибрендовий інтернет-магазин фехтувального екіпірування «Masque»

Рапіра, чоловіки (особисті)1 тур2 турСума місць
1. Даниїл Гойда (Львів)
2. Андрій Погребняк (Київ)
3. Максим Гаравський (Львів)
4. Максим Коржовой (Миколаїв)
5. Андрій Щерба (Київ)
6. Богдан Лісовий (Львів)
1
3
5
2
4
8
3
2
1
4
8
5
4
5
6
6
12
13