Головна / новини / змагання / ЧУ Київ 2023: Командна перемога миколаївських шаблістів та друге золото Харлан
ЧУ Київ 2023: Командна перемога миколаївських шаблістів та друге золото Харлан

Сьогодні, 15 квітня, командними змаганнями завершився чемпіонат України з фехтування на шаблях, який приймав столичний спорткомплекс ЦСК ЗСУ. Переможцями серед чоловіків стали представники Миколаєва Юрій Цап, Богдан Боговін, Даніїл Скороход та В’ячеслав Дзюба. Ольга Харлан оформила золотий дубль, додавши до чемпіонського звання в особистій першості, перемогу разом з подругами по команді Києва Юлією Бакастовою, Оленою Вороніною та Софією Головкіною.

Столичні шаблістки провели на шляху до першої сходинки п’єдесталу три зустрічі, зокрема у вирішальній за золото взяли гору над Одесою-1 (45:37), кольори якої захищали й відтак стали срібними призерками Олена Кравацька, Аліна Комащук, Валерія Моренець-Кубанська та Ганна Суворова.

У поєдинку за третє місце зустрілися перші команди Черкас та Миколаєва, які у своїх півфіналах поступилися відповідно Києву (26:45) та Одесі (37:45). Валерії Гнідашевій, Дар’ї Гонцовій, Ізабеллі Гросул і Дар’ї Науменко вдалося перемогти миколаївський квартет (45:42), за який фехтували бронзові медалістки особистих змагань Олександра Бондар і Вікторія Коротченко, а також Валерія Проченко та Владиміра Бабенко.

Вкрай напруженими вийшли обидва півфінали у чоловічій командній першості. Миколаїв-1 і Черкаси-1 вийшли переможцями зі своїх протистоянь з одеситами (45:37) та киянами (45:41) відповідно й зустрілися у поєдинку за золото. Юрій Цап і Богдан Боговін, які нагадаємо стояли на п’єдесталі особистих змагань напередодні, разом з В’ячеславом Дзюбою та Даніілом Скороходом від самого початку взяли переможний темп і чемпіонства вже не віддали (45:37). Таким чином срібними призерами стали Богдан Платонов, Олександр Каракай, Станіслав Закутній, Ігор Маркунін.

Бронзу, перемігши у зустрічі за третє місце одеситів (45:30), вибороли столичні шаблісти Олексій Стаценко, Роман Красновид, Іван Писаренко та Дмитро Шостак.

Дякуємо спонсорам змагань: Uhlmann FencingPBT Fencing, Unic Sales!

Відеозапис трансляції фінального блоку змагань можна переглянути тут

Результати тут

Шабля, жінки (командні)Шабля, чоловіки (командні)
1. Київ (Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Олена Вороніна, Софія Головкіна)
2. Одеса-1 (Олена Кравацька, Аліна Комащук, Валерія Моренець-Кубанська, Ганна Суворова)
3. Черкаси-1 (Валерія Гнідашева, Дар’я Гонцова, Ізабелла Гросул, Дар’я Науменко)
1. Миколаїв-1 (Юрій Цап, Богдан Боговін, Даніїд Скороход, В’ячеслав Дзюба)
2. Черкаси-1 (Богдан Платонов, Олександр Каракай, Станіслав Закутній, Ігор Маркунін)
3. Київ- 1 (Олексій Стаценко, Роман Красновид, Іван Писаренко, Дмитро Шостак)