Головна / новини / змагання / ОЛЬГА ХАРЛАН ТА ІНШІ ЗІРКИ УКРАЇНСЬКОГО ФЕХТУВАННЯ ЗБЕРУТЬСЯ У КИЄВІ, ЩОБ РОЗІГРАТИ НАГОРОДИ ЧЕМПІОНАТУ ТА КУБКА УКРАЇНИ
ОЛЬГА ХАРЛАН ТА ІНШІ ЗІРКИ УКРАЇНСЬКОГО ФЕХТУВАННЯ ЗБЕРУТЬСЯ У КИЄВІ, ЩОБ РОЗІГРАТИ НАГОРОДИ ЧЕМПІОНАТУ ТА КУБКА УКРАЇНИ

Цього тижня спорткомплекс ЦСК ЗСУ (Київ) прийматиме загальнонаціональні змагання з фехтування:  14-15 квітня шаблісти та шаблістки розіграють нагороди чемпіонату України, 15-16 квітня шпажистки визначатимуть найсильніших в рамках Кубка України.

У якості чинної чемпіонки України з фехтування на шаблях вийде на доріжку олімпійська чемпіонка, шестиразова чемпіонка світу Ольга Харлан. Конкуренцію їй складуть срібні медалістки Олімпіади Олена Кравацька, Аліна Комащук та Олена Вороніна, а також дворазова призерка чемпіонату Європи Юлія Бакастова.

Чемпіонський титул серед чоловіків буде захищати Юрій Цап. Серед тих, хто боротиметься за медалі у турнірі шаблістів, і його товариші по срібній команді останнього чемпіонату Європи Андрій Ягодка, Василь Гумен та Богдан Платонов, а також бронзовий призер Всеукраїнського турніру найсильніших-2023 Олексій Стаценко.

Кубок України з фехтування на шпагах серед жінок відбудеться за участі чинної чемпіонки Європи Влади Харькової, медалісток чемпіонату світу Олени Кривицької та Ксенії Пантелеєвої, призерок останнього чемпіонату Європи Юлії Свистіль та Інни Бровко, переможниці та медалістки Кубка світу Фейбі Бежури.

Трансляція фінальної частини змагань на Youtube-каналах:

Федерація фехтування України – https://www.youtube.com/@user-lm9eb2op4z/featured

XSPORT – https://www.youtube.com/@xsportua

Результати-онлайн на платформі: https://fencingtimelive.com/

Чемпіонат України
з фехтування на шаблях (жінки, чоловіки)
Кубок України
з фехтування на шпагах (жінки)
14 квітня, п’ятниця (особисті)
10.00 – початок змагань
12.15 – початок туру прямого вибування
15.00 – фінальна частина: півфінали та фінали
 
15 квітня, субота (командні)
10.00 – початок змагань
12.00 – фінальна частина: півфінали та фінали.
15 квітня, субота (особисті)
13.00 – початок змагань                                      
15.00 – тур прямого вибування з утішанням.
18.00 – фінальна частина змагань: півфінали та фінали
16 квітня, неділя (командні)
09.00 – початок змагань (Т 16)
10.00 – чвертьфінали
11.00 – фінальна частина змагань: півфінали та фінали

Місце проведення змагань: Спорткомплекс на території ЦСК ЗСУ (Київ, Повітрофлотський проспект, 6). Змагання є відкритими для представників ЗМІ.