Головна / новини / змагання / ЮЧС Пловдив 2023: Українські шпажистки поступаються майбутнім чемпіонкам і посідають шосте місце
ЮЧС Пловдив 2023: Українські шпажистки поступаються майбутнім чемпіонкам і посідають шосте місце

Сьогодні, 9 квітня, командними змаганнями з фехтування на шпагах у юніорській категорії завершився чемпіонат світу у болгарському Пловдиві. Бронзова медалістка світової першості в особистому заліку Анна Максименко разом з Емілі Конрад, Юлією Мукоїд та Поліною Кулешовою стали шостими, квартет наших хлопців посів 15-те місце.

Українські шпажистки розпочали боротьбу з перемоги в 1/16 над Японією. Після програного початку (1:4) вони спокійно і досить впевнено ще до завершення першої серії боїв  не лише відігралися, але й вийшли вперед (10:9) і довели зустріч до переконливої перемоги (45:36). В 1/8 наша четвірка жодних шансів не залишила команді Азербайджану (45:28).

А далі був драматичний поєдинок за вхід у четвірку проти збірної Польщі на чолі з віцечемпіонкою в особистих змаганнях Аліцією Клашік. Українки були попереду більшу частину зустрічі, але суперниці зуміли переломити хід подій, вигравши останні три бої, а разом з цим і путівку до півфіналу (35:38).

У турнірі за 5-8 місця наші дівчата перемогли Ізраїль (45:37), поступилися Італії (34:45).

Три Андрії – Опанасенко, Гуменюк і Кузьма, а також Роман Самойлов після стартової перемоги над суперниками з Сербії (45:24), зустрілися в 1/8 з командою Естонії. На жаль, зустріч від початку розвивалася не за нашим сценарієм і переломити її хід так і не вдалося (27:45). У нижній частині сітки українці у рівній боротьбі поступилися Узбекистану (42:45), а також Болгарії (40:45), завершивши турнір перемогою над Іспанією (45:34).  

Шпага, юніорки (командні)Шпага, юніори (командні)
1. Польща
2. США
3. Китай
1. Єгипет
2. Швейцарія
3. Угорщина
…6. Україна (Емілі Конрад, Поліна Кулешова, Анна Максименко, Юлія Мукоїд)…15. Україна (Андрій Гуменюк, Андрій Кузьма, Андрій Опанасенко, Роман Самойлов)