Головна / новини / змагання / КЧС Пловдив 2023: Троє українських шпажисток – за крок від вісімки, найкращий серед хлопців Максим Перчук – у Топ-20
КЧС Пловдив 2023: Троє українських шпажисток – за крок від вісімки, найкращий серед хлопців Максим Перчук – у Топ-20

Сьогодні, 8 квітня, шпажистки та шпажисти у кадетській віковій категорії розіграли останні особисті комплекти нагород світової першості у болгарському Пловдиві. Найвищий результат серед дівчат показала, посівши дев’яте місце, Анна Максименко. Одразу за нашою бронзовою медалісткою в індивідуальному заліку серед юніорок у підсумковому протоколі розташувалася Аліна Дмитрук. У Топ-16 також увійшла Емілі Конрад.

Максименко і Дмитрук, вигравши усі бої в своїх групах, отримали четвертий і п’ятий номери відповідно при посіві олімпійки, де кожна з них пройшла ще двох суперниць. Анну зупинила в 1/8 майбутня віцечемпіонка турніру японка Мізукі Хомма (13:15). Аліна поступилася на цій же стадії литовській шпажистці Камілі Йонинайте (9:15).

Конрад, яка мала скромніші показники на груповій стадії (3/6), у першому поєдинку туру прямого вибування перемогла кореянку Лі Чжи Мін (15:7), після чого змусила скласти зброю перший номер посіву канадку Сяо Жуйень (6:5), а також естонку Дінару Аніс (15:8). Емілі дала гідний бій і у зустрічі за вхід у вісімку, втім у кінцівці вправнішою все ж виявилася Хун Лі-Хсян з Тайваню (13:15), яка у підсумку виборола бронзу Пловдива-2023.

Максим Перчук, який став найкращим серед наших шпажистів, виграв п’ять з шести боїв у групі й ще два в олімпійці, зокрема в 1/32 проти товариша по команді Дениса Лаврентьєва (15:12). Проте далі у рівній боротьбі поступився віцечемпіону світу серед кадетів-2022 Алону Саріду з Ізраїлю (13:15). Ще одного представника України Максима Гулу зупинив в 1/64 Александер Безроднов зі США (13:15).

Завтра, 9 квітня, командними змаганнями у юніорській шпазі фінішує чемпіонат світу у Пловдиві.

Шпага, кадетки (особисті)Шпага кадети (особисті)
1. Бланка Віраг Надь (Угорщина)
2. Мізукі Хомма (Японія)
3. Ніколь Сюань (Канада)
3. Хун Лі-Хсян (Тайвань)
1. Домонкош Пелле (Угорщина)
2. Круз Шембрі (Американські Віргінські Острови)
3. Раян Рамі Роздіпе (Іспанія)
3. Ноам Дюшен (Франція)
…9. Анна Максименко (Україна)
…10. Аліна Дмитрук (Україна)
…15. Емілі Конрад (Україна)
…20. Максим Перчук (Україна)
…43. Денис Лаврентьєв (Україна)
…69. Максим Гула (Україна)